Home / ΑΓΟΡΕΣ / Αγορές: «Συντήρηση» σε Αθήνα και Ευρώπη με το βλέμμα στη Fed 

Αγορές: «Συντήρηση» σε Αθήνα και Ευρώπη με το βλέμμα στη Fed 

Ήπια ανοδικά άνοιξαν σήμερα τόσο το Χρηματιστήριο Αθηνών όσο και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της Fed, οι οποίες θα δώσουν και το στίγμα για την πολιτική που θα χαράξουν και οι υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες. 
Λίγο μετά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης  διαμορφώνεται στις 869,80 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,18%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,65 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,14%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,84%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (+2,63%), της Τέρνα Ενεργειακή (+1,53%), του ΟΛΠ (+1,36%) και της Σαράντης (+1,11%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Jumno (-1,75%) και της Eurobank (-0,94%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ταξιδιών (+0,89%) και της Ακίνητης Περιουσίας (+0,75%).
Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (-0,54%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-0,52%).
Ανοδικά κινούνται 39 μετοχές, 23 πτωτικά και 21 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Μύλοι Κεπενού +8,77% και Autohelass +4,66%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Attica Bank -4,80% και Κέκροψ -2,74%.
Θετικό πρόσημο στην Ευρώπη
Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται στην επικείμενη απόφαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed) για τα επιτόκια.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,3% στις 10:12 ώρα Ελλάδας.
Η μετοχή της δανέζικης φαρμακευτικής Novo Nordisk σημείωσε άλμα 4,5% αφού ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη και αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για τις ετήσιες οικονομικές της επιδόσεις.
moneyreview.gr
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview