Home / Ειδήσεις / Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη σε ΣΚΑΪ 100,3: Δίνουμε κάτι από τον εαυτό μας στον τόπο μας και προετοιμαζόμαστε για το μέλλον

Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη σε ΣΚΑΪ 100,3: Δίνουμε κάτι από τον εαυτό μας στον τόπο μας και προετοιμαζόμαστε για το μέλλον

Το 2021, μια συμβολική χρονιά για την Ελλάδα, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια ελευθερίας και ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής «Ελλάδα 2021», μίλησε στον ΣΚΑΪ 100,3 για το σχέδιο της επιτροπής.

Όπως είπε η κα Αγγελοπούλου, στόχος είναι να γίνουν δράσεις και εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, έτσι ώστε να αναδείξουμε τον πλούτο μας.

Σκοπός είναι η δημιουργία ενός δικτύου Ελλήνων από 47 χώρες σε όλο τον κόσμο και «αυτό θα γιορτάσουμε», τόνισε.

«Όλοι πρέπει να δίνουμε κάτι από τον εαυτό μας στον τόπο μας και να προετοιμαστούμε για το μέλλον μας», είπε η κα Αγγελοπούλου.

Επιπλέον πρόκειται να γίνει μια έρευνα για το πώς η επιτροπή οραματίζεται την Ελλάδα σε 20 χρόνια από τώρα, δηλαδή το 2040.

Η Εθνική Επιτροπή σημαίνει ότι ενημερώνεις όλο τον κόσμο και «πιάνεις» το κλίμα που υπάρχει, αφουγκράζετσαι τι λέει η κοινωνία, είπε χαρακτηριστικά η κα Αγγελοπούλου.

Εξήγησε, δε, ότι η επιτροπή δε θα επικεντρωθεί σε ερμηνεία του τι ήταν το 1821. «Είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε αυτά που έγιναν.», είπε.

Η 25η Μαρτίου είναι μια συμβολική ημερομηνία, συμπλήρωσε.

Οι προτάσεις της επιτροπής αφορούν κυρίως εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την Ελληνική Επανάσταση ως κορυφαίο ιστορικό γεγονός της εποχής της με διεθνή διάσταση, την πορεία των 200 χρόνων του σύγχρονου Ελληνικού Κράτους και τις μεγάλες προσωπικότητες που σημάδεψαν αυτή τη διαδρομή. 

Η πλειονότητα, όμως, των δράσεων θα ανοίγουν ένα παράθυρο στο μέλλον, θα αφήνουν μια παρακαταθήκη για το αύριο. Θα είναι δράσεις με αναπτυξιακό περιεχόμενο που θα στοχεύουν να κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών και να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για τις επόμενες γενιές.

Για να πληροφορηθείτε για τις δράσεις της επιτροπής «Ελλάδα 2021» επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.greece2021.gr .
 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr