Home / Ειδήσεις / Έρχεται το νέο υπερηχητικό επιβατικό αεροπλάνο

Έρχεται το νέο υπερηχητικό επιβατικό αεροπλάνο

Ένα νέο υπερηχητικό επιβατικό αεροπλάνο ετοιμάζει η εταιρία Boom Technology με έδρα το Ντένβερ του Κολοράντο, μετά τη σύναψη συμφωνίας με τον Ρίτσαρντ Μπράνσον, ιδιοκτήτη της αεροπορικής εταιρείας Virgin Galactic. Το νέο αεροπλάνο θα είναι πιο γρήγορο από το διάσημο γαλλικό Concorde και από οποιοδήποτε άλλο σημερινό επιβατικό αεροσκάφος.

Το Boom σχεδιάζεται να έχει 55 θέσεις (όλες κατηγορίας business) και να ταξιδεύει με ταχύτητα «Mach 2,2» υπερδιπλάσια του ήχου, φθάνοντας τα 2.335 χιλιόμετρα την ώρα, έναντι 2.180 χλμ./ώρα του Concorde (που έχει πια αποσυρθεί).

Με αυτή την ταχύτητα το Boom θα κάνει τη διαδρομή Νέα Υόρκη-Λονδίνο σε μόνο τρεις ώρες και 15 λεπτά, Σαν Φρανσίσκο-Τόκιο σε 5,5 ώρες και Σίδνεϊ-Λος ‘Αντζελες σε 6 ώρες και 45 λεπτά.

Αρχικά θα δημιουργηθεί ένα μικρότερο «Baby Boom», που θα αποτελέσει το πρωτότυπο για το Boom κανονικού μεγέθους. Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του μίνι-Baby Boom προγραμματίζεται εντός του 2018, ενώ του κανονικού Boom το 2020. Αν όλα πάνε καλά το υπερηχητικό τζετ αναμένεται να είναι έτοιμο να εκτελέσει εμπορικές πτήσεις το 2023.

(Πηγή φωτογραφίας: Boom Supersonic)

About Andreas Chondros