Home / Περίεργα / Έρευνες πάνω στο νέο συντρίμμι που ίσως προέρχεται από την εξαφανισμένη MH370

Έρευνες πάνω στο νέο συντρίμμι που ίσως προέρχεται από την εξαφανισμένη MH370

Η Αεροπορία της Ταϊλάνδης θα εξετάσει το κομμάτι μετάλλου που βρέθηκε από ψαράδες χθες Σάββατο στα νοτιοανατολικά παράλια της χώρας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για συντρίμμι της χαμένης πτήσης MH370 της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε με 239 επιβαίνοντες τον Μάρτιο του 2014.

Το αντικείμενο έχει ήδη εξεταστεί από εμπειρογνώμονες της Αεροπορίας της Ταϊλάνδης, οι οποίοι έκριναν ότι κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από αεροσκάφος, όμως περαιτέρω έλεγχοι απαιτούνται προκειμένου να υπάρξουν ασφαλή συμπεράσματα.

Το αντικείμενο «θα μεταφερθεί στην [πρωτεύουσα] Μπανγκόκ για περαιτέρω μελέτη καθώς χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός για να ερευνήσουμε το είδος του αεροσκάφους από το οποίο προήλθε», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της Αεροπορίας. Προσέθεσε ότι το κομμάτι δεν ανήκει σε ταϊλανδέζικο πολεμικό αεροσκάφος.
Οι εικασίες για σύνδεση του πιθανού συντριμμιού με την πτήση MH370 πυροδοτήθηκαν από μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης, την ίδια στιγμή πάντως, εμπειρογνώμονες αλλά και ταϊλανδοί αξιωματούχοι εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσον το αντικείμενο μπορεί να προέρχεται από το εξαφανισμένο Boeing 777.

«Προσωπικά δεν πιστεύω πως πρόκειται για τη MH370», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ταϊλανδός κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ και το γεγονός ότι ένα τμήμα του χαμένου αεροσκάφους έχει εντοπιστεί στο γαλλικό νησί Ρεϊνιόν, δυτικά της Μαδαγασκάρης, εγείρει αμφιβολίες για το νέο συντρίμμι.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, ενώ τα ισχυρά ρεύματα που σαρώνουν τον Ινδικό Ωκεανό θα μπορούσαν να μεταφέρουν συντρίμμια χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, είναι εξαιρετικά απίθανο κομμάτια του αεροπλάνου να διέσχισαν τον Ισημερινό και να πέρασαν στο βόρειο ημισφαίριο.

Η θέση του συντριμμιού που βρέθηκε στην Ταϊλάνδη «δεν συμφωνεί με τις κινήσεις των ρευμάτων που εντοπίσθηκαν όταν το πτερύγιο της MH370 ανακαλύφθηκε τον περασμένο Ιούλιο στη Ρεϊνιόν», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Γκρεγκ Ουόλντρον της επιθεώρησης Flightglobal.

«Τα διακριτικά σημάδια, η επεξεργασία αυτού του συντριμμιού δείχνει ότι σχετίζεται με αεροδιαστημική κατασκευή», αναφέρει ο κ. Ουόλντρον, προσθέτοντας ωστόσο ότι «θα πρέπει να εξετασθεί προσεκτικά για να διαπιστωθεί η ακριβής προέλευσή του».

Πιθανές πηγές συντριμμιών από αεροδιαστημικές κατασκευές είναι οι εκτοξεύσεις διαστημικών πυραύλων από την Ινδία ανατολικότερα, πάνω από τον κόλπο της Βεγγάλης, διευκρίνισε.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/305104/ereunes-pano-sto-neo-sudrimmi-pou-isos-proerhetai-apo-tin-exafanismeni-mh370/#ixzz3yA8v3a5N
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

About totritomati