Home / Ανεξήγητα / Έπινε Καθημερινά 6-7 Ενεργειακά Ροφήματα! Δείτε τι έπαθε και Προσέξτε…

Έπινε Καθημερινά 6-7 Ενεργειακά Ροφήματα! Δείτε τι έπαθε και Προσέξτε…

Εκτός από τα εμφανή οφέλη της γυμναστικής και ιδιαίτερα του bodybuilding, στο συγκεκριμένο άθλημα υπήρχε πάντα και μία «σκοτεινή» πλευρά από τη χρήση εθιστικών ουσιών μέχρι και την ψύχωση με την εξωτερική εμφάνιση.
1. Το τέλειο σώμα

Τυπικά, ένα μυώδες σώμα είναι ο σκοπός των περισσότερων bodybuilders, αλλά οι «φουσκωμένοι» μυς σε συνδυασμό με τα 6-packs απαιτούν αυστηρή δίαιτα και σωστή άσκηση, ώστε να υπάρχει η μέγιστη αύξηση με το ελάχιστο δυνατό λίπος. Γι” αυτό ακριβώς οι περισσότεροι… «κόβουν δρόμο»!

2. Διατροφή

Ο Dean Wharmby ήταν κάποιος που είχε βρει τη ρουτίνα του. Ήξερε πως αν ήθελες να «φουσκώσεις» δεν έφτανε μόνο το γυμναστήριο, αλλά ηδιατροφή ήταν εξίσου σημαντική, με αποτέλεσμα να καταναλώνει περίπου 10.000 θερμίδες την ημέρα!

Οι περισσότεροι bodybuilders τρώνε «καθαρά» δηλαδή μόνο άπαχο κρέας και υγιεινά τρόφιμα, υπάρχουν όμως και άλλοι που δεν καταφέρνουν να πειθαρχήσουν τον εαυτό τους και καταφεύγουν σε φαγητά με υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης – και θερμίδων – ώστε να καλύψουν τις καθημερινές τους διατροφικές ανάγκες. Ένας από αυτούς ήταν και ο Dean που έπεφτε με τα μούτρα στα χάμπουργκερ, την πίτσα, τα αυγά, λίγο κοτόπουλο και ψάρι και σέικ γεμάτα πρωτεΐνη. Επιπλόν, επειδή η διατροφή του δεν ήταν και ότι καλύτερο, κατανάλωνε 6-7 ενεργειακά ποτά την ημέρα για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις ασκήσεις.

 

6

 

3. Η σημασία της πρωτεΐνης

Γιατί όμως οι bodybuilders πίνουν ή τρώνε πρωτεΐνη κάθε 2 ώρες; Ο λόγος είναι απλός: είναι το συστατικό εκείνο που στην ουσία μεγαλώνει τους μυς. Μπορεί να περνάτε ώρες ατελείωτες στο γυμναστήριο, αλλά αν κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης – οπότε και οι μυς χτίζονται – δεν πάρεις πρωτεΐνη, στην ουσία δεν θα καταφέρεις να «φουσκώσεις».

4. Η δίαιτα του Dean

Δυστυχώς, ο Dean αρρώστησε πριν 5 χρόνια. Οι γιατροί τον διέγνωσαν με όγκο, αλλά αντί να ακολουθήσει θεραπεία με χημειοθεραπείες, δοκίμασε κάποιες εναλλακτικές – φυσικές – θεραπείες και όντως τελικά ο όγκος εξαφανίστηκε. Το χειρότερο όμως είναι πως μετά την περιπέτεια της υγείαςτου, αποφάσισε πως ήταν καιρός να γυρίσει στο γυμναστήριο και τις διατροφικές του συνήθειες.

Τον Νοέμβριο του 2014 διαγνώστηκε με καρκίνο στο συκώτι και πάλι διάλεξε τον δρόμο της εναλλακτικής θεραπείας, σταματώντας παράλληλα την κατανάλωση κόκκινου κρέατος. Δυστυχώς όμως, όπως αποδείχθηκε αυτή τη φορά δεν είχε τα ίδια αποτελέσματα. Ο Dean πέθανε σε ηλικία 39 ετών…

 

7

 

5. Ενεργειακά ποτά

Ο Dean πίστευε πως τα ενεργειακά ροφήματα θα τον βοηθούσαν να ανταπεξέλθει. Τυπικά πρόκειται για παρασκευάσματα με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη και ζάχαρη, αλλά σύμφωνα με έρευνες, τα καρκινικά κύτταρα στην ουσία τρέφονται από τέτοια σκευάσματα.

 

About m bonsu