Home / Ειδήσεις / Έντονη αντίδραση ΥΠΕΞ για την Αμμόχωστο: Η Τουρκία παραβιάζει κατάφωτα τις αποφάσεις του ΟΗΕ

Έντονη αντίδραση ΥΠΕΞ για την Αμμόχωστο: Η Τουρκία παραβιάζει κατάφωτα τις αποφάσεις του ΟΗΕ

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει την απόφαση της Τουρκίας για επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ τονίζει πως «απόφαση αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και η Ελλάδα πρόκειται να ενισχύσει όλες τις σχετικές προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«H Ελλάδα καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απόφαση της Τουρκίας για επέκταση της άδειας εισόδου στο παραλιακό μέτωπο των Βαρωσίων.

Η απόφαση αυτή συνιστά κατάφωρη παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και η Ελλάδα πρόκειται να ενισχύσει όλες τις σχετικές προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Επικοινωνία Δένδια – Χριστοδουλίδη

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για τις νέες παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter, o Ν. Δένδιας.

Η προκλητική απόφαση

Νωρίτερα την Τρίτη σε κοινή συνέντευξη τύπου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ερσίν Τατάρ ανακοίνωσαν το τμηματικό άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου.

Η διάσκεψη παρουσία του ψευδοπρωθυπουργού Ερσίν Τατάρ πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 6 Οκτωβρίου. Ο Τατάρ μετέβη εσπευσμένα το μεσημέρι στην Άγκυρα προκειμένου να παραστεί στην κοινή διάσκεψη. Αναχωρώντας για Άγκυρα ο Τατάρ είπε «σας έχω μια μεγάλη έκπληξη», σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τ/κ Μέσα.

Λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση, ο ψευδοπρωθυπουργός ανέβασε στο Twitter του προκλητική φωτογραφία στην οποία φαίνεται παραλία και έγραψε: «οι καλές μέρες δεν θα έρθουν σε εσάς, αλλά εσείς θα περπατήσετε σε αυτές».

Πηγή

About ingr