Home / Ειδήσεις / Ένοχοι οι 15 από τους 30 κατηγορούμενους του Noor 1

Ένοχοι οι 15 από τους 30 κατηγορούμενους του Noor 1

Κατά πλειοψηφία η απόφαση του Εφετείου Πειραιά

Αθήνα
Την ενοχή για 15 από τους 30 κατηγορούμενους, που κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά για την υπόθεση του πλοίου Noor 1 με του δύο τόνους ηρωίνης και αντιμετωπίζουν παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δικαστήριο.

Για 15 άτομα το δικαστήριο έκρινε ότι δεν προκύπτουν ενδείξεις ενοχής τους ενώ για 2 ακόμη εμπλεκόμενους το δικαστήριο έπαυσε την ποινική τους δίωξη λόγω θανάτου.

Από τους 15, μόλις δύο κρίθηκαν ένοχοι για ενεργό συμμετοχή στη μεταφορά των δύο τόνων ηρωίνης.

Εντύπωση προκαλεί πάντως ότι κανείς από τους κατηγορουμένους δεν καταδικάστηκε για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ρόλος που σύμφωνα με το δικαστήριο παραμένει «ορφανός».

Το «Noor One» εντοπίστηκε τον Ιούνιο του 2014 στην Ελευσίνα από άνδρες της ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν στα χέρια τους τότε οι ελληνικές Αρχές, τα ναρκωτικά που φορτώθηκαν στο πλοίο ανοιχτά του Ομάν με προορισμό την Ελλάδα, θα έφθαναν αρχικά στην Αθήνα και στην συνέχεια θα προωθούνταν οδικώς στην Ευρώπη.

Κατά την κατηγορία πεντακόσια πενήντα κιλά ηρωίνης μεταφέρθηκαν αρχικά με αυτοκίνητα από το πλοίο σε έπαυλη στη Φιλοθέη, ενώ τα υπόλοιπα 1.550 κιλά ηρωίνης καταλήγουν σε δύο αποθήκες στο Κορωπί.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis