Home / Ειδήσεις / Ένας σοβαρά και ένας ελαφρά τραυματίες από την έκρηξη στο μίνι μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας

Ένας σοβαρά και ένας ελαφρά τραυματίες από την έκρηξη στο μίνι μάρκετ στο κέντρο της Αθήνας

Ένας σοβαρά τραυματίας και ένας ελαφρά είναι ο απολογισμός της σφοδρής έκρηξης που σημειώθηκε στις 12.50 το μεσημέρι σε κατάστημα κρεοπωλείο- μίνι μάρκετ, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, στην οδό Ιουλιανού στο κέντρο της Αθήνας.

Ο σοβαρά τραυματίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΚΑΤ, ηλικίας περίπου 20 ετών με εγκαύματα περίπου στο 25% του σώματός του. Είναι υπάλληλος του καταστήματος και διακομίστηκε με εγκαύματα σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η δεύτερη τραυματίας, μια 72χρονη, μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό και φέρει θλαστικά τραύματα, αλλά είναι σε καλή κατάσταση. 

  
Η έκρηξη προκάλεσε πολύ μεγάλες ζημιές, κυρίως στο υπόγειο αλλά και στο υπόλοιπο κατάστημα και από θαύμα δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα, καθώς ήταν ώρα αιχμής και η Ιουλιανού είχε κίνηση.
 
Τα αίτια της έκρηξης ερευνώνται, ωστόσο ως πιθανότερη αιτία εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από φιάλη υγραερίου. Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο ανέφεραν πως μύριζε έντονα υγραέριο, δεν βρήκαν όμως φωτιά και από το υπόγειο έβγαλαν τέσσερις μεγάλες φιάλες οι οποίες δεν είχαν εκραγεί.

 
Προληπτικά ειδοποιήθηκαν και μετέβησαν στον τόπο της έκρηξης συνεργεία της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΗ, αλλά και της ΔΕΠΑ για να ελεγχθεί αν υπήρχε διαρροή αερίου, αλλά δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο. Παράλληλα διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Ιουλιανού, η οποία παραμένει ακόμα κλειστή.
 
Στο χώρο του καταστήματος θα γίνει αυτοψία από πραγματογνώμονες για να βεβαιωθούν τα αίτια, ενώ την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας.

Πηγή: skai.gr

Δίκη προπονητή ιστιοπλοΐας: «Όταν ήρθαν οι γονείς της αθλήτριας στο Τμήμα δεν κατήγγειλαν βιασμό», κατέθεσε αστυνομικός
Μενίδι: Συνελήφθη ο δράστης της αιματηρής ληστείας σε μαγαζί με κινεζικά προϊόντα
Θεσσαλονίκη: Φωτιά τώρα στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο στην Πλατεία Αριστοτέλους – Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

About skaigr