Home / Ειδήσεις / Έλον Μασκ: Την έβγαλε «καθαρή» για την εξαγορά εταιρίας των ξαδελφών του από την Tesla

Έλον Μασκ: Την έβγαλε «καθαρή» για την εξαγορά εταιρίας των ξαδελφών του από την Tesla

Τέλος καλό – όλα καλά για τον Έλον Μασκ, καθώς κέρδισε το πρώτο δικαστήριο στην αντιδικία του με τους μετόχους της Tesla, για με την εξαγορά της επιχείρησης SolarCity το 2016.

Η SolarCity είναι εταιρία καθαρής ενέργειας που ιδρύθηκε το 2006 από τα ξαδέρφια του δισεκατομμυριούχου, τους Πέτερ και Λίντρον Ράιβ, η οποία εξαγοράστηκε από την Tesla έναντι 2,6 δισ. δολαρίων. Ο ίδιος ο Μασκ ήταν ο πρόεδρος και ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρίας.

Οι μέτοχοι τον κατηγόρησαν ότι αγόρασε την εταιρία ενέργειας σε μια περίοδο που η Tesla βρισκόταν σε δεινή οικονομική θέση και διεκδίκησαν αποζημίωση ύψους 13 δισ. δολαρίων. 
Δικαστήριο του Ντελαγουέρ στις ΗΠΑ έκρινε χθες ότι ο Μασκ δεν αποκόμισε αδικαιολόγητο προσωπικό κέρδος όταν καθοδήγησε το Διοικητικό Συμβούλιο της Tesla να προχωρήσει στην εξαγορά.
Η SolarCity απασχολούσε πάνω από 15.000 υπαλλήλους το 2015, ωστόσο ένα χρόνο μετά την εξαγορά της, μείωσε το προσωπικό της κατά 22%.
Έκτοτε η εταιρία ενσωματώθηκε πλήρως στην Tesla Energy, που είχε κέρδη 801 εκατ. δολάρια το 2021.
Η Μάια, η μητέρα του Έλον Μάσκ είναι δίδυμη αδελφή με την Κέι που είναι μητέρα των αδελφών Ράιβ. Τα παιδιά μεγάλωσαν μαζί στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής.
Η απόφαση του δικαστηρίου ελήφθη σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για τον Έλον Μασκ καθώς βρίσκεται στο τελικό στάδιο η συμφωνία εξαγοράς του Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων. 
«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Tesla κατέβαλε ένα δίκαιο αντίτιμο, η SolarCity άξιζε το λιγότερο όσα πλήρωσε η Tesla και η εξαγορά απεδείχθη εξαιρετικά επωφελής για την εταιρία» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του δικαστηρίου του Ντελαγουέρ Τζόζεφ Σλάιτς.
«Ο Έλον αδιαμφισβήτητα ενεπλάκη στην διαδικασία για την επίτευξη συμφωνίας με τρόπους που δεν θα έπρεπε, αλλά ευτυχώς το Διοικητικό Συμβούλιο της Tesla διασφάλισε σε κάθε περίπτωση ένα δίκαιο τίμημα», συνέχισε ο ίδιος.
Οι μέτοχοι της Tesla μπορούν να ασκήσουν έφεση στην απόφαση και σύμφωνα με δικηγόρο τους εξετάζουν τα επόμενα βήματά τους.
 

Πηγή: skai.gr

Ψηφιακές υπηρεσίες στους δημότες μέσω του gov.gr: Οι 28 πρώτοι δήμοι που ενεργοποίησαν τις θυρίδες τους
Επίθεση χάκερ στο Google Chrome -Τι να κάνετε για να προστατευθείτε
Facebook: Αύξηση στην τιμή των μετοχών κατά 20%, μετά την ανάκαμψη του αριθμού των ημερήσιων χρηστών

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

About skaigr