Home / Ειδήσεις / Έλληνας o νέος επικεφαλής της Mercedes-Benz στις ΗΠΑ

Έλληνας o νέος επικεφαλής της Mercedes-Benz στις ΗΠΑ

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε την τοποθέτηση του Δημήτριου Ψυλλάκη στην κεφαλή της Mercedes-Benz ΗΠΑ μια απόφαση που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.

Ο Δημήτρης Ψυλλάκης αντικαθιστά τον Nicholas Speeks ο οποίος αποχώρησε από την Mercedes-Benz ενώ, σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί ο 53χρονος έλληνας θα διατηρήσει και την θέση του επικεφαλής της Mercedes-Benz Καναδά, θέση στην οποία τοποθετήθηκε πριν περίπου ένα μήνα.

Μέχρι την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, χρέη διευθύνοντος συμβούλου της Mercedes-Benz για τις ΗΠΑ θα εκτελεί o Drew Slaven, επικεφαλής marketing στην συγκεκριμένη μονάδα.

Σε ό,τι αφορά την προϋπηρεσία του Δημήτριου Ψυλλάκη, πρόκειται για ένα πολύπειρο στέλεχος με πολυετή διεθνή εμπειρία σε απαιτητικές αγορές το οποίο, αξίζει να σημειωθεί ότι αναδείχθηκε από τις τάξεις της Mercedes-Benz Ελλάς.

Συγκεκριμένα ο Δ.Ψυλλάκης εντάχθηκε στο δυναμικό της Daimler AG και της θυγατρικής της, Mercedes-Benz Hellas το 1992, αρχικά ως εκπαιδεύομενος του τμήματος management για να αναρρηθεί το 2001 στη θέση του γενικού διευθυντή επιβατικών αυτοκινήτων για την εγχώρια αγορά.

Το 2009 ο 53χρονος Έλληνας τοποθετήθηκε επιχειρησιακός διευθυντής επιβατικών αυτοκινήτων στην Mercedes-Benz Νοτίου Αμερικής και επαγγελματικών αυτοκινήτων στην μονάδα της Βραζιλίας, για περίοδο πέντε ετών κατά την οποία τριπλασίασε τις πωλήσεις της γερμανικής φίρμας στη Βραζιλία.

Στη συνέχεια, το 2015 ανέλαβε την ηγεσία της Mercedes-Benz για την αγορά της Νοτίου Κορέας, η οποία επί των ημερών του αναδείχθηκε στην πέμπτη σημαντικότερη για τη γερμανική φίρμα παγκοσμίως.

Σε ό,τι αφορά τα νέα του καθήκοντα, κρίνονται ιδιαίτερα απαιτητικά με δεδομένη την συγκυρία του κορωνοϊού και με δεδομένες τις πιο συγκρατημένες κατά δύο εκατομμύρια μονάδες πωλήσεις στην αμερικανική αγορά λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πηγή

About ingr