Home / Πολιτική / Άρση ασυλίας για συμμετοχή δύο βουλευτών σε πανηγύρια εν μέσω περιορισμών κορωνοϊού

Άρση ασυλίας για συμμετοχή δύο βουλευτών σε πανηγύρια εν μέσω περιορισμών κορωνοϊού

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Την άρση ασυλίας των βουλευτών Ανδρέα Κουτσούμπα (ΝΔ) και Γιώτας Πούλου (ΣΥΡΙΖΑ) , για παραβίαση των υγειονομικών περιοριστικών μέτρων το καλοκαίρι με τη συμμετοχή τους σε πανηγύρια όπου επικράτησε συνωστισμός, εισηγήθηκε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Η εισήγηση πάντως ήταν οριακή και η συνεδρίαση νεφελώδης, καθώς οι βουλευτές της ΝΔ εκνευρίστηκαν ακούγοντας συναδέλφους τους από την αντιπολίτευση – κατά πληροφορίες από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 – να κάνουν διάκριση των δύο περιπτώσεων υποστηρίζοντας ότι η βουλευτική ασυλία της κ. Πούλου δεν πρέπει αρθεί επειδή δεν χόρεψε.

Οι τόνοι φέρονται να ανέβηκαν όταν από πτέρυγα της μειοψηφίας διατυπώθηκε η άποψη ότι θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο η συμμετοχή στα πανηγύρια εμπίπτει στο πεδίο της βουλευτικής δραστηριότητας, ώστε να μην διώκονται.

Εντέλει, μετά από συνεδρίαση δυόμιση ωρών σε τεταμένο κλίμα, η Επιτροπή εισηγήθηκε άρση ασυλίας και για τους δύο βουλευτές, με οριακή πλειοψηφία, καθώς ο βουλευτής της ΝΔ. Σταύρος Κελέτσης συντάχθηκε με τη μειοψηφία.

Την τελική απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια με ονομαστική ψηφοφορία. 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr