Home / Ειδήσεις / Χίος: «Δημοψήφισμα» – πρόκληση σε Δημοτικό για τα προσφυγόπουλα

Χίος: «Δημοψήφισμα» – πρόκληση σε Δημοτικό για τα προσφυγόπουλα

Διαβάστε το κείμενο

«Δεχόμαστε ως έχει την εγκύκλιο του υπ. Παιδείας να συστεγαστούν νέα σχολικά τμήματα προσφύγων στα υπάρχοντα τμήμα του 7ου Δημοτικού σχολείου;» – Αυτή είναι μία από τις ερωτήσεις στην οποία πρέπει να απαντήσουν οι γονείς των παιδιών με άμεσο σκοπό την απομάκρυνση των προσφυγόπουλων από το σχολείο

«Χτύπησαν» και στη Χίο, στο 7ο δημοτικό σχολείο της περιοχής του Αγίου Θωμά, οι ρατσιστικοί κύκλοι που έχουν βάλει στο… στόχαστρο τα προσφυγόπουλα, που πρόκειται να πάνε στο σχολείο.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας, 10 Οκτωβρίου 2016, σύμφωνα με πληροφορίες του astraparis.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μπήκε στις σχολικές αίθουσες και μοίρασε στους μικρούς μαθητές ένα ερωτηματολόγιο – «δημοψήφισμα», για να το παραδώσουν στους γονείς τους και να το επιστρέψουν συμπληρωμένο, το αργότερο έως σήμερα, Τετάρτη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες κάποιοι δάσκαλοι όταν αντιλήφθηκαν το περιεχόμενο του σημειώματος το έσκισαν, ενώ κάποιοι άλλοι δεν αντέδρασαν.

Επίσης, ο πρόεδρος του Συλλόγου που μοίρασε τα σημειώματα φαίνεται ότι δεν επικοινώνησε με τον διευθυντή του σχολείου προκειμένου να τον ενημερώσει ή και να πάρει την σχετική άδεια για την ενέργειά του αυτή.

Ερωτηματικά δημιουργούνται, τέλος, για το αν ο πρόεδρος του Συλλόγου ενήργησε αυτοβούλως ή αν είχε προς τούτο την σχετική έγκριση – απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου.

Το κείμενο – πρόκληση

Στο εισαγωγικό του σημειώματος τίθεται πρώτα «το αναμφισβήτητο δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των παιδιών στην γνώση την εκπαίδευση και την υγιεινή» και γίνεται αναφορά στα θέματα «που έχουν δημιουργηθεί σε διάφορα σχολεία της Ελλάδας αλλά και της πόλης μας».

«’Εχοντας στη σκέψη μας την αποφυγή πιθανών προβλημάτων που ενδεχομένως δημιουργηθούν από την άμεση συνύπαρξη των παιδιών (σ.σ. προσφυγόπουλων) σε επίπεδο πολιτισμικό, κοινωνικό (διαφορετική κουλτούρα, διαφορετική αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά, θρησκευτική έκφραση, συνήθειες) αλλά και πρωτίστως θέματα υγιεινής -καθαριότητας εφόσον οι συνθήκες διαβίωσης των μαθητών προσφύγων παραμένουν δυστυχώς χωρίς βελτίωση» αναφέρουν οι εμπνευστές αυτής της κίνησης και εν συνεχεία καλούν τους γονείς να απαντήσουν σε σειρά ερωτημάτων ή και να διατυπώσουν τις παρατηρήσεις τους, προκειμένου να έχουν στην διάθεσή τους τη νομιμοποίηση για την ενέργειά τους.

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια – «δημοψήφισμα» έχει προκαλέσει αναστάτωση τόσο στους γονείς των μαθητών, όσο και στην εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού, αφού – σύμφωνα με τις πληροφορίες του astraparis.gr – είναι ενήμερος για το περιστατικό ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και αναμένεται εντός της ημέρας να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες στην διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Χίου.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis