Home / Αυτοκίνητο / Ποια είναι τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα

Ποια είναι τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα

Η J.D. Power, εταιρεία που ασχολείται με έρευνες μεταξύ καταναλωτών, δημοσίευσε την ετήσια μελέτη  της σχετικά με την αξιοπιστία των αυτοκινήτων. Τα ευρήματα πολλά και ενδιαφέροντα.

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Η συγκεκριμένη έρευνα διεξάγεται κάθε χρόνο στη Γερμανία ανάμεσα σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και καταγράφει τα προβλήματα που αντιμετώπισαν τους 12 τελευταίους μήνες (για οχήματα που έχουν στην κατοχή τους από 12 έως 36 μήνες). Κατά τη διάρκεια της έρευνας λαμβάνονται υπόψη 177 είδη προβλημάτων/δυσλειτουργικών σε 8 κατηγορίες: κινητήρας και μετάδοση, εξωτερικό μέρος του οχήματος, οδική συμπεριφορά,  πλοήγηση, θέρμανση και άλλα. Το τελικό σκορ διαμορφώνεται με βάση τον αριθμό των προβλημάτων ανά 100 ίδια οχήματα. Όσο χαμηλότερο είναι το σκορ, τόσο υψηλότερη είναι η αξιοπιστία του αυτοκινήτου. Συνολικά τα αποτελέσματα είναι ελαφρώς καλύτερα,  σε σύγκριση με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας του 2015.

«Οι αυτοκινητοβιομηχανίες επικεντρώθηκαν στην ποιότητα των οχημάτων τους, οπότε θα δείτε μια μικρή βελτίωση στην αξιοπιστία. Αναμένουμε την τεχνολογία στα οχήματα να συνεχίσει να επεκτείνεται, κάνοντας την ένα βασικό τομέα στον οποίο χρειάζεται να επικεντρωθούν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων,» δήλωσε ο Dr. AxelSprenger, ανώτερος διευθυντής των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της  J.D. Power.

Μεταξύ των ιδιοκτητών που δεν αντιμετώπισαν κανένα πρόβλημα με το όχημά τους, το 55% απάντησε ότι σίγουρα θα αγόραζε ή θα ενοικίαζε ξανά όχημα της ίδιας μάρκας και το 68% ότι σίγουρα θα συνιστούσε τη μάρκα/μοντέλο σε άλλους.
Αντίθετα, μεταξύ των ιδιοκτητών που αντιμετώπισαν πρόβλημα, τα ποσοστά είναι αντίστοιχα 46% και 60%. Μεταξύ πελατών που έχουν πέντε ή περισσότερα προβλήματα με το όχημά τους, η πιστότητα στο προϊόν που αγόρασαν πέφτει στο 28%.

Aπό τα πάμπολλα αποτελέσματα της έρευνας αξιοσημείωτη είναι η αύξηση αξιοπιστίας των μοντέλων του VW Group.
Σε ότι αφορά το VW Group, τα λιγότερο ενθαρρυντικά αποτελέσματα των προηγούμενων ετών είναι παρελθόν και πλέον το Group φιγουράρει στις πρώτες θέσεις αξιοπιστίας. Eίναι χαρακτηριστικό πως η Volkswagen έχει δύο αυτοκίνητα στο TOP3 των πιο αξιόπιστων μοντέλων: το UP! στην κατηγορία των μικρών, και το Tiguanστην απαιτητική κατηγορία των SUV. Εξαιρετικά σε θέματα αξιοπιστίας πήγαν και τα Opel Αdam, Kia Sportageκαι Toyota Auris.

Όσον αφορά τους δείκτες αξιοπιστίας, η Skoda απέσπασε δύο βραβεία για δεύτερη χρονιά (για Fabia&Superb) και η SEAT σημείωσε αντίστοιχα καλή επίδοση με σκορ 99.

Εξαιρετική ήταν και η επίδοση της Volvo που φιγουράρει στην πρώτη πεντάδα των γενικών αποτελεσμάτων, όντας και η πρώτη στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων. Στο TOP5 των εταιρειών με την καλύτερη επίδοση, βρέθηκαν οι Mitsubishi, Peugeot, Skoda, Volvo και SEAT.

πηγή : newsauto.gr

About Kostas Athanasoulis