Home / Ειδήσεις / Παππάς: Λύση για την αξιολόγηση τα επόμενα 24ωρα

Παππάς: Λύση για την αξιολόγηση τα επόμενα 24ωρα

Η αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και καιρό: τη θέση αυτή διατύπωσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς. Το θέμα, προσέθεσε, «είναι πολιτικό και αναμένουμε τα επόμενα 24ωρα να επιλυθεί σε αυτό το επίπεδο, διότι οι τεχνοκράτες δεν έχουν κάτι επιπλέον να συζητήσουν».

O Ν. Παππάς σημείωσε: «Δεν αφήνουμε τη διαπραγμάτευση πίσω από τις κλειστές πόρτες τεχνικών κλιμακίων. Η Ευρώπη είναι πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε μόνο στους τεχνοκράτες. Οι πολιτικές ηγεσίες οφείλουν κάθε στιγμή να αναλαμβάνουν και τις πολιτικές τους ευθύνες, να λένε ευθαρσώς και δημοσίως τι επιθυμούν και ποιες πολιτικές θέλουν να εφαρμόσουν. Το γνωστό τροπάρι “ας συζητήσουν οι θεσμοί” έχει τελειώσει ως μέθοδος και με τη δική μας μεγάλη συμβολή έχουν κληθεί οι πολιτικές ηγεσίες να διατυπώσουν ανοιχτά τη θέση τους», σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα οικονομικά αποτελέσματα και η συνολική πορεία εφαρμογής του προγράμματος δίνουν απόλυτη βάση στην αξίωση της Ελλάδας ότι έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και καιρό η αξιολόγηση. Κατά συνέπεια, «όποιος αναζητά τους λόγους για τους οποίους δεν κλείνει, οφείλει να τους αναζητήσει σε άλλη πλευρά, και όχι σε επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης. Να τους αποδώσει, κυρίως, σε πολιτικές σκοπιμότητες και όχι σε οικονομικά δεδομένα».

About Andreas Chondros