Home / Διεθνή / Ο Τραμπ θα έχει την πλουσιότερη κυβέρνηση των ΗΠΑ

Ο Τραμπ θα έχει την πλουσιότερη κυβέρνηση των ΗΠΑ

Τι αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα

Σε 49 μέρες περνά το κατώφλι του Λευκού Οίκου

Σαράντα εννέα ημέρες υπολείπονται για να διαβεί ο Ντόναλντ Τραμπ το κατώφλι του Λευκού Οίκου με τον ίδιο να επιλέγει την οικονομική «αφρόκρεμα» της χώρας για το σχηματισμό του κυβερνητικού του επιτελείου.

Θα είναι η πλουσιότερη κυβέρνηση στις ΗΠΑ, όπως σχολιάζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Κι ενώ ο 45ος πρόεδρος του Τραμπ σχηματίζει την κυβέρνησή του, πολλοί Αμερικανοί διπλωμάτες «εξεγέρθηκαν» για το ενδεχόμενο ο στρατηγός εν αποστρατεία Ντέιβιντ Πετρέους να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών το οποίο όμως «φλερτάρει» και ο Μορμόνος, Μιτ Ρόμνει. Την ίδια ώρα, η πρώην κυβερνήτης της Αλάσκα, Σάρα Πέιλιν «ακούγεται» για το υπουργείο Υποθέσεων Βετεράνων ενώ ο «πετρελαιάς» της Οκλαχόμα, Χάρολντ Χαμ (με περιουσία 16,7 δισεκατομμύρια δολάρια) θεωρείται ο επικρατέστερος για το υπουργείο Ενέργειας.

Σύμφωνα με την «Ουάσινγκτον Ποστ», ο σκληροπυρηνικός Ρεπουμπλικάνος, Μιτ Ρόμνεϊ που προαλείφεται για το υπουργείο Εξωτερικών, έχει περιουσία, ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Γουίλμπουρ Ρος, ο νέος υπουργός Εμπορίου, διαθέτει περιουσία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes». Αλλά και ο Τοντ Ρίκετς, ο νέος υφυπουργός Εμπορίου, είναι απόγονος οικογένειας μεγιστάνων.

Η νέα υπουργός Παιδείας, Μπέτσι Ντέβος, προέρχεται από οικογένεια δισεκατομμυριούχων με την περιουσία της να ξεπερνά τα 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Στίβεν Μνούχιν, πρώην στέλεχος της Goldman Sachs και επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο Χόλιγουντ, έχει περιουσία που ξεπερνά τα 40 δισεκατομμύρια δολάρια. Η υπουργός Μεταφορών, Ελαίν Τσάο, είναι επιχειρηματίας στο χώρο της ναυτιλίας και η περιουσία που έχει με τον σύζυγός της εκτιμάται στα 37 εκατομμύρια δολάρια.

«Οι περισσότεροι από τους εκατομμυριούχους και τους δισεκατομμυριούχους που θα πλαισιώνουν τον Αμερικανό επιχειρηματία απέκτησαν τα χρήματά τους με τον κλασικό παραδοσιακό τρόπο, την κληρονομιά. Πολλοί από τους νέους υπουργούς του Τραμπ γεννήθηκαν πλούσιοι και φοίτησαν σε ελιτίστικα σχολεία», όπως όπως επισημαίνει η Άνα Σουάνσον, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ουάσινγκτον Ποστ».

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis