Home / Διεθνή / Ομπάμα: Ο Τραμπ με αυτά που λέει δεν θα έπιανε δουλειά ούτε σε ψιλικατζίδικο

Ομπάμα: Ο Τραμπ με αυτά που λέει δεν θα έπιανε δουλειά ούτε σε ψιλικατζίδικο

Η πρώτη δημόσιοα τοποθέτησή του για όσα είπε ο Τραμπ κατά των γυναικών

Αν έχεις λίγη αξιοπρέπεια ξέρεις ότι τα σεξιστικά σχόλια του Τραμπ είναι λάθος, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος

Σε ευθεία επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή τα σεξιστικά σχόλια που έκανε σε παλαιότερη συνέντευξή του προχώρησε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έφτασε στο σημείο να πει ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών δεν θα έκανε ούτε για ψιλικατζίδικο.

«Δεν χρειάζεται να είσαι σύζυγος ή πατέρας για να ακούσεις όσα είπε και να πεις ότι δεν είναι σωστά. Αρκεί να έχεις αξιοπρέπεια» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συγκέντρωση υπέρ της Χίλαρι Κλίντον στη Βόρεια Καρολίνα στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του για το θέμα.

Είχε προηγηθεί η επισήμανση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου ότι τα όσα είπε ο Τραμπ συνιστούν σεξουαλική επίθεση.

«Ο τύπος λέει πράγματα που κανείς δεν θα ανεχόταν από κάποιον που ζητά δουλειά σε ψιλικατζίδικο» συνέχισε ο Ομπάμα.

Απο τα πυρά του δεν γλίτωσε και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα το οποίο καυτηρίασε για τις ελπίδες που διατηρούσε ότι με την υποψηφιότητά του ο Τραμπ θα άλλαζε προς το καλύτερο. «Τι πιστεύατε; Ότι θα μεταμορφώταν; Εδώ εγώ που είμαι 55 και δύσκολα αλλάζω. Ξέρω ότι στα 70 μου θα είναι πιο δύσκολο» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Αν όλα αυτά σας κάνουν έξαλλους και πιστεύετε ότι “αυτός δεν θα ήθελα να εκπροσωπήσω τις ΗΠΑ” τότε μπορείτε να κάνετε κάτι» κατέληξε για το θέμα ο Ομπάμα αναφερόμενος στις εκλογές του Νοεμβρίου.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis