Home / Ελλάδα / Κορυφώνεται η αγωνία για το χρέος – Δηλώσεις «καταπέλτης» από Σόιμπλε

Κορυφώνεται η αγωνία για το χρέος – Δηλώσεις «καταπέλτης» από Σόιμπλε

Τα νέα καρφιά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος φανερώνουν πως δύσκολα θα αλλάξει τις θέσεις του το Βερολίνο.

Φαίνεται πως στην ελληνική κυβέρνηση το θεωρούν δεδομένο. Διχώς να υπάρχει κάποια δημόσια τοποθέτηση από τους Ομπάμα – Μέρκελ, αλλά με τον Σόιμπλε να δήλωνει ξεκάθαρα πως «όποιος μιλάει για ελάφρυνση εμποδίζει τις μεταρρυθμίσεις», επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι της Αθήνας για τη στάση της Γερμανίας προς τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Από το Μεγάρο Μαξίμου δε διαρρέουν τίποτα για τη δήλωση του Γερμάνου υπουργού οικονιμικών, η οποία αν μη τι αλλό δυσχεραίνει το έργο του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του. Η Άγγελα Μέρκελ τηρεί σιγήν ιχθύος μέχρι αύτην την ωρά, με κυβερνητικές πήγες να κάνουν λόγο για «επιθύμια της Καγκελαρίου να μην διαφωνήσει δημοσίως είτε με τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα, είτε με τον υπουργό Οικονομικών της».

Η 5η Δεκεμβρίου κρίνει τα πάντα.

Το Eurogroup που έχει προγραμματιστεί για τις 5 του Δεκέμβρη είναι καθοριστικό. Στην ελληνική κυβέρνηση υπάρχει αισιοδοξία, διοτί πιστεύουν πως « επικρατούν ευνοϊκοί συσχετισμοί στην Ευρώπη» και «η συγκυρία έχει αλλάξει» Στοιχείο που κατ’εκείνους συνηγορεί στο ότι «δεν απέχουμε πολύ από συμφωνία».

About Andreas Chondros