Home / Γενικές ειδήσεις / Θες να χάσεις 2-3 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα; Με αυτά τα 12 μυστικά αδυνατίσματος θα τα καταφέρεις!

Θες να χάσεις 2-3 κιλά μέχρι τα Χριστούγεννα; Με αυτά τα 12 μυστικά αδυνατίσματος θα τα καταφέρεις!

Στο άκουσμα της λέξης «δίαιτα» σας έρχονται στο μυαλό έννοιες όπως «στέρηση» και πείνα, όμως η απώλεια βάρους μπορεί τελικά να είναι πολύ πιο εύκολη από ότι φανταζόσασταν.

Για τους ειδικούς ο κανόνας της μείωσης του σωματικού βάρους περιλαμβάνει τη σωματική άσκηση σε συνδυασμό με τις διατροφικές προσαρμογές και μάλιστα προτείνουν την κατανάλωση λιγότερων θερμίδων από εκείνες που καίγονται κατά την προπόνηση καθημερινά.

Ωστόσο θα πρέπει κανείς στην πραγματικότητα να ορίσει και να αποκωδικοποιήσει τη σχέση του με το φαγητό, για να κατορθώσει να αλλάξει και τη διατροφική του συμπεριφορά, άρα να υιοθετήσει υγιεινές συνήθειες, αν επιθυμεί να αποκτήσει τη σιλουέτα που ονειρεύεται.

Diet. Dieting concept. Healthy Food. Beautiful Young Woman with Apple
Diet. Dieting concept. Healthy Food. Beautiful Young Woman with Apple

Η συνταγή της επιτυχίας κρύβεται σε 12 πολύτιμα μυστικά που αφορούν τόσο στη διατροφή, όσο και στα υπόλοιπα σημεία που πρέπει να διορθώσετε.

  • Φροντίστε ότι κάθε σας πιάτο, ακόμα και το πρωινό, περιλαμβάνει μια μερίδα λαχανικών.
  • Σας έχει πιάσει η λιγούρα για γλυκό; Φτιάξτε ένα επιδόρπιο με ελάχιστες θερμίδες, αντικαθιστώντας τα σοκολατένια μπισκότα με φρούτα.
  • Αφιερώστε μια ημέρα της εβδομάδας – ιδανικότερη επιλογή είναι η Κυριακή – για να προετοιμάσετε όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε στο diet menu της εβδομάδας. Κερδίζετε χρόνο και δεν θα ξεμείνετε από ιδέες συνδυασμών των τροφών.
  • Αντί να καταναλώνετε καθημερινά το κλασικό μεσημεριανό με υδατάνθρακα και πρωτεΐνη, αντικαταστήστε το με μια μεγάλη σαλάτα, στην οποία θα προσθέσετε κοτόπουλο ή αυγό και ανάλατους ξηρούς καρπούς.
  • Μπορείτε να κάνετε τις σαλάτες σας ακόμα πιο πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και χορταστικές, με την προσθήκη φρούτων ή κινόας.
  • Αντί για κλασικά σπαγγέτι, μπορείτε να καταναλώσετε λαχανικά όπως οι κόκκινες πιπεριές, που μπορούν να κοπούν σε λωρίδες και να πάρουν τη μορφή των veggie noodles. Ενας εύκολος και έξυπνος τρόπος να «κόψετε» την πρόσληψη υδατάνθρακα.
  • Ελαχιστοποιήστε το χρόνο μαγειρέματος, προετοιμάζοντας το ρύζι, την κινόα ή το κριθάρι και αποθηκεύοντας τα σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς κι έπειτα στην κατάψυξη.
  • Βάλτε στη διατροφή σας τα φασόλια, καθώς αυτά έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που προκαλούν το αίσθημα κορεσμού και ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
  • Δεν έχετε απεριόριστο ελεύθερο χρόνο; Γυμναστείτε ακόμα και στο σπίτι, για παράδειγμα την ώρα που παρακολουθείτε τηλεόραση ή ακούτε μουσική.
  • Απολαύστε τουλάχιστον επτά ώρες καθημερινού ύπνου, γιατί αυτό μπορεί να μειώσει τους πόντους στην περιφέρεια και τη μέση σας. Ο ύπνος ρυθμίζει τις ορμόνες της πείνας, ενώ απαλλάσσει από το στρες και το άγχος, που ενισχύουν τη συγκέντρωση λίπους γύρω από την κοιλιά. Αντίθετα, η έλλειψη ύπνου επιβραδύνει το μεταβολισμό.
  • Επιβραβεύστε τον εαυτό σας κάθε φορά που κάνετε γυμναστική. Αναρωτιέστε πώς; Οχι με κάποια λιχουδιά ή junk food, αλλά με τη μέθοδο του κουμπαρά! Ρίξτε σε αυτόν ένα συμβολικό ποσό κάθε φορά που θα πετυχαίνετε το στόχο της συνολικής προπόνησης. Αξιοποιήστε έπειτα τα χρήματα αυτά στην αγορά εξοπλισμού που θα σας χρησιμεύσει να παραμείνετε fit.
  • Σημειώστε την ποσότητα των θερμίδων κάθε γεύματος, αλλά και την ώρα που πρέπει να το καταναλώσετε επάνω στο τάπερ που παίρνετε μαζί σας στη δουλειά για να έχετε τον έλεγχο.

Πηγή: Athensmagazine.gr 

About Andreas Chondros