Home / Ειδήσεις / Η επόμενη ημέρα στο Πολυτεχνείο: Συντρίμμια και αποκαΐδια άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι

Η επόμενη ημέρα στο Πολυτεχνείο: Συντρίμμια και αποκαΐδια άφησαν πίσω τους οι κουκουλοφόροι

Τα συνεργεία καθαρισμού του δήμου Αθήνας έπιασαν από νωρίς το πρωί (18/11) δουλειά στα Εξάρχεια, με σκοπό να μαζέψουν τα σπασμένα που προκάλεσαν χθες αντιεξουσιαστές και κουκουλοφόροι στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η πρωτεύουσα έμοιαζε με τοπίο πολέμου. Βγαλμένα πεζοδρόμια, σπασμένα μάρμαρα από καταστήματα και πολυκατοικίες, βγαλμένα φανάρια και σπασμένοι τηλεφωνικοί θάλαμοι ήταν μερικές από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι αντιεξουσιαστές στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο.

Οι καταληψίες αντιεξουσιαστές χρησιμοποίησαν υλικοτεχνικό εξοπλισμό του Ιδρύματος για να στήσουν οδοφράγματα στους δρόμους, με σκοπό να εμποδίσουν την αστυνομία.

Παρόμοια εικόνα επικρατούσε και στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου, με τις εικόνες να προκαλούν θυμό στους πολίτες, οι οποίοι βλέπουν τη δημόσια περιούσια να καταστρέφεται.

Όπως ανέφεραν στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν κλεμμένες μηχανές γύρω από την περιοχή του Πολυτεχνεου, στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης.

Να σημειωθεί ότι τα εκτεταμένα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν την ολοκλήρωση της πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία, όταν κουκουλοφόροι που είχαν καταλάβει από το πρωί το κτήριο Γκίνη στο Πολυτεχνείο βγήκαν από αυτό, εφοδιασμένοι με μολότοφ, πέτρες, ξύλα και αντικείμενα που έσπασαν από το πανεπιστήμιο και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς στην Πατησίων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων έγιναν 13 συλλήψεις ενώ προσήχθησαν και πέντε άτομα. Όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας δόθηκαν στην κυκλοφορία λίγο πριν τις δύο τα ξημερώματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το απόγευμα στον εισαγγελέα.

Φωτογραφίες: Ιntime News

Πηγή:iefimerida.gr

About Andreas Chondros