Home / Ειδήσεις / Ερχονται για συναυλίες Goran Bregovic, Vinicio Capossela και Roy Ayers

Ερχονται για συναυλίες Goran Bregovic, Vinicio Capossela και Roy Ayers

Σπουδαία ονόματα διεθνούς βεληνεκούς θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες στην Χριστουγεννιάτικη Αθήνα.

Με ημερολογιακής σειρά εμφάνισης ο βιμπραφωνίστας Roy Ayers, σε ένα από τα σημαντικότερα συναυλιακά γεγονότα της χρονιάς στον χώρο της jazz.

Ακολουθεί ο ανατρεπτικός Ιταλός τροβαδούρος Vinicio Capossela, τραγουδιστής και τραγουδοποιός, ποιητής, συγγραφέας και, πάνω απ’ όλα ένας φανταστικός performer.

Την τριάδα κλείνει ο αγαπημένος στην Ελλάδα Goran Bregovic ο καλλιτέχνης που ειδικεύεται  κυρίως στο βαλκανικό και τσιγγάνικο είδος μουσικής.

Roy Ayers 10/12 

Ποιος δεν έχει λικνιστεί ακούγοντας το «Everybody loves the sunshine».
O θρυλικός Roy Ayers ένας από τους πιο διάσημους, αγαπητούς και αξιοσέβαστους jazz και R&B καλλιτέχνες στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα, ο επονομαζόμενος και «νονός» της newsoul και για πολλούς ένας από τους προφήτες της acid jazz, επιστρέφει στις 10 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και στο gazarte με το απόλυτο soundtrack γνήσιων jazz, soul, funk και r&b ήχων.
Ο ελαφρύς, μελωδικός, μεταλλικός ήχος του βιμπράφωνού του έχει πραγματοποιήσει από τις αρχές των ’60s έως σήμερα ένα θεαματικό crossover το οποίο διαπερνά σχεδόν όλα τα είδη του μεταπολεμικού μαύρου ήχου: από την jazz και την disco μέχρι το hip hop και τη house.
Gazarte 
Βουτάδων 32-34, Γκάζι

Vinicio Capossela 16-19/12

Ο σπουδαίος Ιταλός τραγουδοποιός και performer Vinicio Capossela επιστρέφει  δριμύτερος στη σκηνή του Half Note Jazz Club με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ «Canzoni Della Cupa».

Για τέσσερις μοναδικές εμφανίσεις, από Παρασκευή 16 έως και Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα εφ’ όλης της ύλης από την ιταλική λαϊκή μουσική, το αμερικανικό φολκ και το  ευρωπαϊκό burlesque μέχρι το αργεντίνικο tango, τη morna και το ρεμπέτικο.
HALF NOTE JAZZ CLUB 
Τριβωνιανού 17, Μετς

Goran Bregovic 17/12 

Λατρεμένος στην Ελλάδα όσο λίγοι ο Goran Bregovic, με καταγωγή από τη Βοσνία, είναι ένας από τους πιο γνωστούς συνθέτες ολόκληρης της πρώην Γιουγκοσλαβίας και ειδικεύεται κυρίως στο βαλκανικό και τσιγγάνικο είδος μουσικής.

Γεννημένος στην Βοσνία, από πατέρα Κροάτη και μητέρα Σέρβα, πέρασε εμφυλίους πολέμους, διχασμούς και όλα τα δεινά των Βαλκανίων και κατάφερε να κάνει τα βιώματα του τραγούδι ξορκίζοντας τον πόνο. Τραγούδι εκστασιασμένο, ξεσηκωτικό το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου για μία συναυλία στο πλαίσιο του Athens Music Festival στο Διογένης Studio.
Διογένης Studio
Λεωφ. Συγγρού 259, Αθήνα

Πηγή: iefimerida.gr

About Andreas Chondros