Home / Αθλητισμός / Αποσύρθηκε ο θρύλος της Λίβερπουλ

Αποσύρθηκε ο θρύλος της Λίβερπουλ

Πάει κι αυτός…

Τίτλοι τέλους για τη σπουδαία καριέρα του Στίβεν Τζέραρντ αφού σε ηλικία 36 ετών αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει οτι τελείωσε και η ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο καθώς λέγεται πως η Λίβερπουλ θέλει να τον εντάξει στο επιτελείο της.

Τον Ιανουάριο του 2015 ο πρώην Άγγλος διεθνής είχε μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου αγωνιζόταν με τη φανέλα των Λος Άντζελες Γκάλαξι μετά απο μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες με τη Λίβερπουλ.

Ο Τζέραρντ ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στους Γουίστον Τζούνιορς προτού τον ανακαλύψουν οι σκάουτερ της Λίβερπουλ σε πολύ νεαρή ηλικία. Το 1998 πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη συμμετοχή του με την αγγλική ομάδα και απο εκεί και έπειτα έγινε βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ενδεκάδας για 17 ολόκληρα χρόνια, όντας μάλιστα ο αρχηγός της ομάδας. Έχει πανηγυρίσει δύο FA Cup, δυο League Cup, δύο FA Community Shield, δύο UEFA Super Cup ένα κύπελλο UEFA και ένα Champions League στη μεγάλη καριέρα του. Με την εθνική ομάδα των ανδρών της Αγγλίας είχε 114 συμμετοχές και 21 γκολ.

Αποτέλεσμα εικόνας για gerrard shot
Ο χαρακτηριστικός του διασκελισμός κατά τη διάρκεια του σουτ

 

Επιμέλεια : Αθανασούλης Κωνσταντίνος

About Kostas Athanasoulis