Home / Επιστήμη / Διάστημα / Αθήνα με θέα… τον πλανήτη Άρη!

Αθήνα με θέα… τον πλανήτη Άρη!

Από το Ζάπειο μέχρι το Περιστέρι και από την Κηφισιά μέχρι τον Αλιμο, η Αθήνα είναι έτοιμη να παρατηρήσει τον πλανήτη Αρη.

«Η Εβδομάδα Παρατήρησης του Πλανήτη Αρη»ξεκινά και οι Αθηναίοι από επτά διαφορετικά σημεία θα μπορέσουν να έχουν μια περιπέτεια στον κόκκινο πλανήτη.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εκδήλωση, που αρχίζει σήμερα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, από το Ζάππειο και ολοκληρώνεται την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο Πάρκο του Φλοίσβου, είναι ανοιχτή στο κοινό (από τις 6 ως τις 10 μμ.). Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών στο πλαίσιο παραγωγής ντοκιμαντέρ του National Geographic με τίτλο «Mars», το οποίο αφηγείται την περιπέτεια μιας μελλοντικής κατάκτησης και αποίκισης του κόκκινου πλανήτη, σε μια όχι πολύ μακρινή εποχή από σήμερα.

Η σειρά εκτυλίσσεται το 2033 και έχει ως θέμα την επανδρωμένη αποστολή στον Αρη. Κάτι ανάμεσα σε ντοκιμαντέρ και μυθοπλασία, δίνει στον θεατή την δυνατότητα μέσα από 6 επεισόδια, να παρακολουθήσει αποσπάσματα από ντοκιμαντέρ και συνεντεύξεις αληθινών επιστημόνων και επιχειρηματιών που βρίσκονται πίσω από την έρευνα.

Τη σειρά υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι βραβευμένοι με Όσκαρ και Έμμυ παραγωγοί Μπράιαν Γκρέιζερ, Ρον Χάουαρντ και Μάικλ Ρόσενμπεργκ, καθώς και ο ταλαντούχος Μεξικανός σκηνοθέτης Εβεράρντο Γκουτ (Everardo Gout). H μουσική είναι των Νικ Κέιβ και Γουόρεν Ελις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναλυτικό πρόγραμμα Εβδομάδας Παρατηρήσεων:

  • Δεύτερα 21 Νοεμβρίου – Ζάππειο μέγαρο, Αθήνα
  • Τρίτη 22 Νοεμβρίου – Πλατεία Δημοκρατίας, Περιστέρι
  • Τετάρτη 23 Νοεμβρίου – Λόφος Πανί, Αλιμος
  • Πέμπτη 24 Νοεμβρίου – Πλατεία Αγ. Νικολάου, Χαλάνδρι
  • Παρασκευή 25 Νοεμβρίου – Μουσείο Γουλανδρή, Κηφισιά
  • Σαββάτο 26 Νοεμβρίου – Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα
  • Κυριακή 27 Νοεμβρίου – Πάρκο Φλοίσβου, Π. Φάληρο

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αν γίνει αποδεκτό το αίτημα θα υπάρξουν τέσσερα φορητά τηλεσκόπια στην Πνύκα.

Τη δράση υποστηρίζουν η Αστρονομική Ενωση Σπάρτης «ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΙ», ο Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, Παράρτημα Σαλαμίνας.

Πηγή: iefimerida.gr

About Andreas Chondros