Home / Α2 Ανδρών / «Να αρχίσουμε να παίζουμε σαν Ηρακλής»

«Να αρχίσουμε να παίζουμε σαν Ηρακλής»

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής δεν μπορούσε να αρνηθεί το κάλεσμα του Ηρακλή και παρά το κακό ξεκίνημα της ομάδας στην Α2 έχει πίστη.

Ο Ηρακλής άρχισε την Α2 με ήττες και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής επιστρατεύτηκε για να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, ο πολύπειρος προπονητής αναφέρθηκε στην αποστολή που ανέλαβε κι εξέφρασε την πίστη πως η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.

«Δεν μπορούσα να αρνηθώ μια τέτοια πρόσκληση από μια τόσο ιστορική ομάδα όπως ο Ηρακλής. Οι άνθρωποι του με τους οποίους έχω πολύ καλές σχέσεις εδώ και χρόνια, μου ζήτησαν να βοηθήσω να οργανωθεί και να βελτιωθεί η ομάδα, και το κάνουν εδώ και 4 χρόνια. Κάποια στιγμή ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και αποφάσισα να βοηθήσω μια ομάδα που αξίζει να είναι στην Α1», ανέφερε.

-Αναλαμβάνετε όμως σε δύσκολη καμπή, γιατί η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά στο πρωτάθλημα…
«Οι τρεις ήττες μας δυσκολεύουν, είναι η αλήθεια, αλλά εκείνο που θέλουμε είναι πρώτα να αρχίσουμε να παίζουμε σαν Ηρακλής. Να βάλουμε διάθεση στο παιχνίδι μας, πάθος, να τιμάμε τη φανέλα που φοράμε και τότε είμαι βέβαιος ότι θα έρθουν και οι νίκες. Έχουμε συμφωνήσει πως θα προχωρήσουμε σύμφωνα με ένα μακροπρόθεσμο πλάνο, δεν πάμε με βιασύνη. Φέτος να οργανωθούμε, να συμμαζευτούμε, να κάνουμε κάποια πράγματα, και του χρόνου να κυνηγήσουμε αυτό που μας αξίζει σα σύλλογο».

-Πώς αντιλαμβάνεστε την ανταπόκριση των παικτών στις απαιτήσεις σας; Μια αλλαγή προπονητή λένε όλοι ότι πάντα βοηθάει.
«Δεν είναι εύκολο για κάθε αθλητή να προσαρμοστεί σε απαιτήσεις ενός νέου προπονητή, όμως το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι γυρίζω το βράδυ σπίτι ευχαριστημένος. Τα παιδιά ανταποκρίνονται όσο μπορούν, προσπαθούν πολύ στις προπονήσεις και αυτό με ικανοποιεί. Είναι όλοι καλοί παίκτες, αρκετοί απ’ αυτούς πολύ έμπειροι και γνωστοί σ’ όλον τον κόσμο, άρα περιμένω σύντομα να έχουν προσαρμοστεί στο απόλυτο».

-Ξεκινάτε με έναν αγώνα που θυμίζει την παλιά, καλή, Α1, κόντρα στο Περιστέρι…
«Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, υπό την έννοια ότι δεν έχουμε εικόνα από επίσημο αγώνα του αντιπάλου, αυτό όμως δε σημαίνει ότι εμείς δε θα είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα. Ευελπιστώ ότι θα παρουσιαστούμε έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα, αποφασιστικοί και θα πάρουμε τη νίκη. Eκείνο που θέλω να δω όμως, είναι η αλλαγή της εικόνας μας στον αγωνιστικό χώρο».

-Ένα σχόλιο για τη φετινή Α2 όπου όλοι λένε τα καλύτερα;
«Δεν θα παραστρατήσω κι εγώ, αλλά δεν θα πρέπει να χάνουμε το δάσος. Στόχος αυτών των πρωταθλημάτων είναι και η ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ, των ταλέντων, η βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας για τα νέα παιδιά και η διάδοση του αθλήματος σε όλη τη χώρα. Σίγουρα είναι καλό που το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι τόσο ανεβασμένο και παίζουν παιδιά γνωστά, με εμπειρία, που θα προσελκύσουν και μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Μακάρι να υπάρξει συνέχεια σωστή, να μην είναι πυροτέχνημα όλο αυτό, και να δούμε καλά εθνικά πρωταθλήματα και του χρόνου και τα επόμενα χρόνια».

πηγή sport fm

About m bonsu