Home / Αστυνομικά / Συλλήψεις στην Κω για υποψία σύνεργων του ISIS.

Συλλήψεις στην Κω για υποψία σύνεργων του ISIS.

Στα χέρια των αντρών του Λιμενικού βρίσκονται και εξετάζονται δύο ύποπτοι άντρες ως πιθανά μέλη του ISIS. Οι δύο αυτοί άντρες εισήλθαν στην Κω με λέμβο στην οποία επέβαιναν πρόσφυγες και κατά τον έλεγχο των κινητών τους τηλεφώνων, διαπιστώθηκαν φωτογραφίες τους με οπλισμό και με σημαίες του ISIS.

Αμέσως συνελήφθησαν και εξετάστηκαν από τους αξιωματικούς του Λιμενικού στην Κω, ενώ ειδοποιήθηκε και η ΕΥΠ για την περίπτωσή τους. Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής έρευνα, τουλάχιστον με τα στοιχεία που αυτοί έδωσαν στις Αρχές δεν προκύπτει να απασχολούν πουθενά διεθνώς, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι αυτά τα στοιχεία που έδωσαν είναι και τα πραγματικά τους.

Ενδεικτική είναι άλλωστε η περίπτωση του βομβιστή του Stade de France που εισήλθε στην Λέρο με στοιχεία τα οποία στην πορεία και από την έρευνα των Γαλλικών Αρχών προέκυψε, πως όχι μόνο αυτά τα στοιχεία ανήκαν σε έναν νεκρό Σύριο στρατιώτη, αλλά και πως με τα ίδια στοιχεία εισήλθαν στην ΕΕ, συνολικά 8 άτομα και ίσως έτσι εξηγείται το γεγονός ότι αυτό το όνομα «χτύπησε» σε τόσες διαφορετικές περιοχές.

Σε ότι αφορά αυτούς τους δύο ύποπτους άντρες, αναμένεται να μεταφερθούν στο Λιμεναρχείο Πειραιά και από εκεί στον εισαγγελέα, ενώ θα εξεταστούν και από τις αρμόδιες Αρχές Ασφαλείας της χώρας.

Ερωτηματικά προκαλεί πάντως στις Αρχές το γεγονός ότι οι δύο ύποπτοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να έχουν κλείσει ακόμα και ξενοδοχείο στην Κω, μερικές ημέρες πριν φτάσουν στην Λέμβο με φουσκωτή βάρκα και επιβαίνοντες ως… κατατρεγμένοι πρόσφυγες.

Για την σύλληψη των δύο αυτών υπόπτων αντρών και την προσωρινή κράτησή τους για την περαιτέρω εξέτασή τους έχουν ενημερωθεί και όλες οι συμμαχικές Μυστικές Υπηρεσίες.

http://news247.gr/

About gus_maverick