Home / Ειδήσεις / ΝΔ: Στρατηγική κατά Καμμένου με αφορμή το θέμα Μουζάλα

ΝΔ: Στρατηγική κατά Καμμένου με αφορμή το θέμα Μουζάλα

Κανένα περιθώριο αναδίπλωσης

Αθήνα
Ως παγίδα στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο εκλαμβάνονται οι υψηλοί τόνοι που χρησιμοποίησε η ΝΔ στο ζήτημα που ανέκυψε το βράδυ της Τρίτης με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Αναγνωρίζοντας εγκαίρως πως η ανακωχή Καμμένου-Μαξίμου για το θέμα είναι προσωρινή και πως δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση που θα επιτρέψει τη συνύπαρξή του αναπληρωτή υπουργού με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, η ΝΔ -με την προσωπική δημόσια παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για άμεση απομάκρυνση του Γιάννη Μουζάλα- δεν αφήνει περιθώριο στον Π.Καμμένο για αναδίπλωση, που θα προκαλούσε εξέγερση στο συντηρητικό ακροατήριό του.

Σύμφωνα με τα Νέα, παρότι φαινομενικά καταγράφηκε ταύτιση της ΝΔ με τους ΑΝΕΛ, η Συγγρού στρίμωξε από τα δεξιά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο οποίος έτσι κι αλλιώς δεν έχει χώρο στα αριστερά του ώστε να ξεφύγει.

Άλλωστε το ενδεχόμενο η υπόθεση Μουζάλα να οδηγήσει σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις είναι κάτι που εξετάζει η ΝΔ, εκτιμώντας ότι σε κάθε περίπτωση εκείνος που βγαίνει (περισσότερο) χαμένος από την υπόθεση είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Το ζήτημα σχεδόν μονοπώλησε την κλειστή σύσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη διαχειριστική κομματική ομάδα για το Προσφυγικό (Ντόρα Μπακογιάννη, Μάκης Βορίδης, Βασίλης Κικίλιας κ.ά.), όπου αποφασίστηκε η αξιωματική αντιπολίτευση να πιέσει όσο μπορεί δυνατότερα το δάκτυλο στην κυβερνητική πληγή.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis