Home / Ειδήσεις / Καμμένος: «Όχι» στην κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά

Καμμένος: «Όχι» στην κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά

Τη διαφωνία του ως προς την κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά εξέφρασε ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, κατά τη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, την Κυριακή.

Σύμφωνα με το Mega, αν και η αρχική διαρροή από πηγές που συμμετείχαν στη συνεδρίαση ανέφεραν ότι στο κυβερνητικό συμβούλιο αποφασίστηκε να υπάρξει λύση δύο ταχυτήτων -με κατάργηση της έκπτωσης σε έξι μεγάλα νησιά μεταξύ αυτών Μύκονος, Σαντορίνη, Ρόδος και διατήρηση της έκπτωσης στα υπόλοιπα, το θέμα είναι πιο σοβαρό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξέφρασε στον πρωθυπουργό την κατηγορηματική διαφωνία του στην κατάργηση της έκπτωσης, τονίζοντας ότι η διατήρηση του ειδικού καθεστώτος των νησιών αποτελεί προγραμματική δέσμευση του κόμματός του και δεν αλλάζει σε καμία περίπτωση.

Ο Π. Καμμένος τόνισε ότι δέχεται άλλα ισοδύναμα, όπως αύξηση του φόρου πολυτελείας κ.λ.π., όμως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν οι ΑΝΕΛ στη Βουλή αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος στα νησιά.

Πηγή:http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500006531#ref=latestarticles

About Panos Dreamer