Home / Διεθνή / Η Ουάσινγκτον χαιρετίζει τη συμφωνία της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές

Η Ουάσινγκτον χαιρετίζει τη συμφωνία της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές

Ο Λευκός Οίκος χαιρέτισε τη συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε σήμερα ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της, χαρακτηρίζοντάς την έναν “αξιόπιστο” τρόπο να επανέλθει η χώρα στον δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης.

Νωρίτερα τη συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της, χαιρέτησε ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού ο οποίος δήλωσε ότι θα έχει θετικές επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία.

«Η σημερινή συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά», τόνισε ο Λιού σε ανακοίνωσή του.

Η συμφωνία αυτή είναι «προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας», πρόσθεσε.

Απομένουν ωστόσο «πολλά να γίνουν» ώστε η συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στην Αθήνα και τους Ευρωπαίους για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης να καρποφορήσει.

Για τον κ. Λιού ο συμβιβασμός των Βρυξελλών αποτελεί μια «βάση για να αποκατασταθεί η συμφωνία», ενώ είναι απαραίτητη «η δέσμευση της Ελλάδας να προχωρήσει σε δύσκολες και βαθιές δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Από την πλευρά τους, οι Ευρωπαίοι έδειξαν πως είναι δεσμευμένοι στην αναζήτηση ενός δρόμου για την «επάνοδο της Ελλάδας στην ανάπτυξη και σε ένα βιώσιμο χρέος», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ.

πηγή απε μπε

About m bonsu