Home / Διεθνή / Ετοιμη να διαπραγματευθεί τρίτο σχέδιο στήριξης για την Ελλάδα η Ισπανία

Ετοιμη να διαπραγματευθεί τρίτο σχέδιο στήριξης για την Ελλάδα η Ισπανία

Η Μαδρίτη είναι διατεθειμένη να διαπραγματευθεί ένα τρίτο σχέδιο στήριξης για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον ισπανό υπουργό Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος.

Το να συνεχίσει ο ELA να ενισχύει τις ελληνικές τράπεζες συνδέεται με πρόγραμμα, τόνισε ο ισπανός υπουργός Οικονομικών για να προσθέσει ωστόσο ευθύς αμέσως ότι η Ελλάδα από την προηγούμενη εβδομάδα «το τίναξε στον αέρα».

Η Μαδρίτη «δεν εξετάζει απολύτως κανένα ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ», υπογράμμισε επίσης ο ισπανός υπουργός.

Αναγνωρίζοντας τα «λάθη» της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) στη διαχείριση της κρίσης, ο Ντε Γκίντος επέμεινε ωστόσο στην ανάγκη να γίνουν «μεταρρυθμίσεις» στην Ελλάδα.

«Πιστεύω ότι έγιναν λάθη από την πλευρά της τρόικας, αλλά το να κάνει μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα είναι αναπόφευκτο, επειδή υπάρχουν χώρες που το έχουν κάνει και που τώρα εξέρχονται από την κρίση», κατέληξε.

Νωρίτερα το πρωί, ο πρωθυπουργός της χώρας Μαριάνο Ραχόι συγκάλεσε εσπευσμένα την εκτελεστική επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Ισπανίας, προκειμένου να εκτιμηθούν οι συνέπειες του ελληνικού «όχι» στο χθεσινό δημοψήφισμα.

Στη συνεδρίαση, όπως αναφέρουν ισπανικά ΜΜΕ, εκτός από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομίας, Οικονομικών, Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Βιομηχανίας και Γεωργίας, καθώς και ανώτεροι αξιωματούχοι, όπως ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού και οι υφυπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών.

Ο Ραχόι, ο οποίος κράτησε την Κυριακή το βράδυ σιγήν ιχθύος, ήταν ένθερμος υποστηριχτής του «ναι» και είχε τονίσει ότι η κατάσταση για την Ελλάδα θα ήταν δύσκολη σε κάθε περίπτωση. Ο ίδιος αναγνώρισε, ωστόσο, ότι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα «μπορεί αναμφίβολα να επηρεάσει την Ισπανία και άλλες χώρες της ΕΕ», αλλά διαβεβαίωσε ότι η Ισπανία θα επηρεαστεί πολύ λιγότερο από ό,τι αν δεν είχε προβεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησής του.

 

πηγή:http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500010408#ref=latestarticles

About basilis progressive