Home / Internet / Εισβολή σε «Εχθρό του Διαδικτύου», η εισβολή στην Hacking Team

Εισβολή σε «Εχθρό του Διαδικτύου», η εισβολή στην Hacking Team

Τετρακόσια GB εσωτερικών εγγράφων, ο πηγαίος κώδικας λογισμικού παρακολούθησης και αρχεία μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την Hacking Team αποτελούν το περιεχόμενο του torrent που δημοσιοποιείται στο Διαδίκτυο, μετά την επιτυχημένη εισβολή άγνωστων στον «Εχθρό του Διαδικτύου».

Η Hacking Team παρέχει τις υπηρεσίες της αποκλειστικά σε κυβερνήσεις, και έχει χαρακτηριστεί «Εχθρός του Διαδικτύου» από τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για την συνδρομή της σε αμφιλεγόμενα καθεστώτα, παρά τις δεσμεύσεις της εταιρείας περί του αντιθέτου. Το σύστημα ελέγχου από απόσταση που έχει αναπτύξει η Hacking Team με την επωνυμία DaVinci μπορεί να σπάσει την κρυπτογράφηση και να ελέγξει παγιδευμένα συστήματα.
Η πληροφορία για την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματα της Hacking Team μεταδίδεται από το CSO Online, όπου δημοσιεύονται στοιχεία που υπάρχουν στα έγγραφα της Hacking Team, μεταξύ των οποίων τιμολόγια συνολικής αξίας άνω των 4 εκατομμυρίων δολαρίων από την διάθεση των υπηρεσιών της σε πλήθος κυβερνητικών υπηρεσιών, οι οποίες κατονομάζονται.

 

πηγή:http://tech.in.gr/news/article/?aid=1500010467#ref=latestarticles

About basilis progressive