Home / Αθλητισμός / ΑΕΚ / Ενδιαφέρον ξένου επενδυτή για την αγορά της ΠΑΕ ΑΕΚ

Ενδιαφέρον ξένου επενδυτή για την αγορά της ΠΑΕ ΑΕΚ

Ο Πέτερ Λιμ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο επένδυσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα στην ΑΕΚ. Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας «Sportday», ο βαθύπλουτος επιχειρηματίας από τη Σιγκαπούρη, ιδιοκτήτης της Βαλένθια και μεταξύ των χιλίων πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», σκέφτεται ν’ αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Η είδηση επιβεβαιώνεται τόσο από μέλος της τράπεζας «JP Morgan», η οποία ανήκει στον Λιμ, όσο και από πηγές στην Ισπανία. Μάλιστα, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, ο Λιμ έχει παρουσιάσει ήδη συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα με έρευνα αγοράς εκ μέρους των συνεργατών του ενώ γίνεται λόγος για επικείμενη, τις επόμενες εβδομάδες, πρώτη προσέγγιση των ανθρώπων της ΑΕΚ, καθώς και για επίσκεψη τεχνικού κλιμακίου στην Αθήνα εφόσον κυλήσουν όλα ομάδα στην πρώτη επαφή, με σκοπό την ολοκλήρωση της συμφωνίας μέχρι το τέλος του έτους.

Πρόθεση του Λιμ είναι η δημιουργία αθλητικού χαρτοφυλακίου ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ με επενδύσεις σε διάφορα αθλήματα και αθλητικές δραστηριότητες.

Πάντως, να σημειωθεί πως η πρόθεση του Λιμ είχε εκφραστεί πριν από την κορύφωση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και αφορούσε αποκλειστικά την εμπλοκή του σε ποδοσφαιρική ομάδα, έχοντας εξετάσει και έναν ακόμα σύλλογο.

Από την ΑΕΚ ωστόσο δηλώνουν άγνοια και τονίζουν πως δεν έχει γίνει καμία επαφή με τον Λιμ.

 

πηγή:http://sports.in.gr/football/superleague/article/?aid=1500014768#ref=latestarticles

About basilis progressive