Home / Tag Archives: Τουρκία

Tag Archives: Τουρκία

Τουρκία: Ο «πατέρας» του τουρκολιβυκού μνημονίου ξαναχτυπά για τα νησιά του Αιγαίου

Το γεγονός ότι η Τουρκία θέτει ξανά ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης και κυριαρχίας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου ήρθε να θυμίσει τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία τις τελευταίες δεκαετίες ανακυκλώνει συστηματικά τα ίδια ζητήματα

Read More »

Οι κόκκινες γραμμές και το διεθνές μέτωπο που χτίζει η Ελλάδα έναντι του τουρκικού παροξυσμού

Στην κρίσιμη αυτή κλιμάκωση, η Αθήνα αξιοποιεί και τις συμμαχίες της προς όφελος της χώρας και της προβολής των θέσεών της, με τον πρωθυπουργό να έχει ήδη ορίσει την ατζέντα της επόμενης τακτικής Συνόδου Κορυφής στις 24 Ιουνίου οπότε θα συζητηθεί εκ νέου η τουρκική παραβατικότητα.

Read More »

Αναλυτής στον ΣΚΑΪ: Η εθνικιστική ρητορική του Ερντογάν δεν αρκεί για να τον διασώσει πολιτικά

Ο Διευθυντής του Eurasia Group Έμρε Πέκερ επισημαίνει πως η ρητορική αυτή πρέπει να ιδωθεί υπό το πρίσμα της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης στην Τουρκία που πάντως δεν αρκεί για να διασώσει πολιτικά τον Ερντογάν.

Read More »

Μητσοτάκης: Είπα στον Σολτς ότι δεν νοείται πολιτική ίσων αποστάσεων – Οι τουρκικοί λεονταρισμοί δεν θα γίνουν ανεκτοί

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας θα έρθει στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ του Ιουνίου - Οι δηλώσεις Μητσοτάκη μετά την έκτακτη σύνοδο κορυφής

Read More »

Τηλεφώνημα Δένδια – Μπλίνκεν: Ενημέρωση για Τουρκία και κατάληψη τάνκερ από Ιράν

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Twitter ο κ. Δένδιας ενημέρωσε τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας για τις τελευταίες εξελίξεις στον Κόλπο, όπως «για την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο σε ρητορικό επίπεδο, όσο και επί του πεδίου, καθώς και για τις επισκέψεις μου σε Δυτικά Βαλκάνια».

Read More »

Συρίγος σε ΣΚΑΪ: Κατ’ εξοχήν άνθρωπος της κωλοτούμπας ο Ερντογάν – Ελεγχόμενη η ένταση

Ο καθηγητής θύμισε το περιστατικό με την κατάρριψη ρωσικού αεροσκάφους που πέταξε για 36 δευτερόλεπτα σε τουρκικό εναέριο χώρο. Όταν ο Ερντογάν διαπίστωσε ότι δεν συσπειρώθηκε πίσω του το ΝΑΤΟ, «πήγε και τα βρήκε με τον Πούτιν, κάνοντας βεβαίως και τις ανάλογες υποχωρήσεις».

Read More »

Λεονταρισμοί Ερντογάν στη φιέστα για την Πόλη: Μωάμεθ ο πορθητής του Αιγαίου για να έχουν λόγο οι Οθωμανοί εκεί

«Να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους σύγχρονους Βυζαντινούς», τόνισε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Λέμε στοπ στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ, τη Μεσόγειο και το Αιγαίο»

Read More »

Δένδιας: Οι σύμμαχοι να μην ενδίδουν στους εκβιασμούς της Τουρκίας- Δεν παρασυρόμαστε από την ακραία ρητορική

Ο υπουργός Εξωτερικών επισημαίνει πως η τουρκική επιθετικότητα δεν εξαντλείται μόνον εναντίον της χώρας μας, όπως είναι προφανές από τις φήμες για επικείμενη τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία και την έντονη αντίδραση στην προοπτική ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Read More »

Καλοκαίρι 2020 ετοιμάζουν οι Τούρκοι – Βγάζουν τέταρτο γεωτρύπανο στο Αιγαίο – Νέες «βολές» Τσαβούσογλου

Το τέταρτο γεωτρύπανο θα ξεκινήσει σε δύο μήνες τις εργασίες του, είπε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας-Κατηγορεί την Ελλάδα για την καθυστερημένη ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ ο Τσαβούσογλου

Read More »