Home / Tag Archives: κρίση

Tag Archives: κρίση

Ευρώπη: Μια «ευκαιρία» 450 δισ. δολ. για να χαλαρώσει η ενεργειακή λαβή του Πούτιν

Το μεγαλύτερο κοίτασμα στην Ευρώπη, ο χορός των Ρίχτερ και ο χρόνος που δεν υπάρχει – O αγώνας της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο συναντά αρκετά εμπόδια

Read More »

Αφγανιστάν: Οι ευθύνες της Δύσης σε μια εξελισσόμενη ανθρωπιστική καταστροφή

Περίπου ο μισός πληθυσμός της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και 10 εκατ. παιδιών, κινδυνεύει με λιμοκτονία - πράγμα που θα μπορούσε να αποτελέσει την αρχή για την αναγέννηση του εξτρεμισμού στη Μέση Ανατολή

Read More »

Σχοινάς: Θα επενδύσουμε επιθετικά στην ενεργειακή υποδομή στην Ευρώπη με κοινό μηχανισμό προμηθειών

Όσον αφορά στην πρόταση για απαγόρευση της εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε πως «γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα μεγάλο, οδυνηρό βήμα. Στόχος μας είναι να το κάνουμε σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους, με τρόπο που θα μας επιτρέψει να εξασφαλίσουμε εναλλακτικές οδούς εφοδιασμού και να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά».

Read More »

Σαουδική Αραβία: Στο πλευρό της Ρωσίας ως μέλος του ΟΠΕΚ+ το Ριάντ – Κοινά συμφέροντα στο ράλι των τιμών

Η τοποθέτηση του υπουργού Ενέργειας αφορούσε το πλαίσιο του ΟΠΕΚ+, όμως το Ριάντ έχει προσπαθήσει να κρατήσει ουδέτερη στάση σε πολιτικό επίπεδο στην όλη διαμάχη Δύσης-Ρωσίας

Read More »

Συνέπειες πολέμου

Ματώνει η ψυχή μας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα με την απορία και την απόγνωση στο βλέμμα. Και ύστερα επιστρέφουμε στην ανασφάλεια της δικής μας καθημερινότητας που, συνεπεία πολέμου, περιστρέφεται γύρω από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, του σουπερμάρκετ.

Read More »

Μητσοτάκης: Η στήριξη στα νοικοκυριά θα συνεχιστεί και τον Μάιο – Έτοιμοι και για το χειρότερο σενάριο

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια ευρωπαϊκή απάντηση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει σημαντικά πρόσθετα μετρά έτσι ώστε «να απορροφήσει όσο μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης των λογαριασμών της ηλεκτρικής ενεργείας είναι δυνατό και επιτρεπτό από τα δημοσιονομικά περιθώρια».

Read More »

ΔΝΤ-Γκεοργκίεβα: Η κλιματική κρίση προκαλεί σοβαρή αναταραχή στις ζωές και τον βιοπορισμό

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απηύθυνε χαιρετισμό στη Σύνοδο Κορυφής της Παγκόσμιας Κυβέρνησης

Read More »

Η επισιτιστική ασφάλεια της Ελλάδας στο επίκεντρο της αυριανής σύσκεψης Μητσοτάκη-Γεωργαντά

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διαθέσει 40 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων. Ο τρόπος ενίσχυσης θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από τον αρμόδιο υπουργό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θεωρείται βέβαιο ότι αυτή είναι η αρχή της στήριξης των κτηνοτρόφων και ότι θα ακολουθήσει, ανάλογα με την πορεία των δημοσιονομικών, και άλλη στήριξη.

Read More »

Πάρτε πατίνι και όχι αεροπλάνο: 10 μέτρα για να μειωθεί η χρήση πετρελαίου

Σχέδιο 10 σημείων για να μειωθεί η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου κατά 2,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα παρουσίασε η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA).

Read More »