Home / Tag Archives: Ευρώπη

Tag Archives: Ευρώπη

Μπουκάλι από χαρτί θα δοκιμάσει η Coca-Cola στην Ευρώπη

Το νέο πρωτότυπο χάρτινο μπουκάλι αναπτύχθηκε μέσα από τη συνεργασία επιστημόνων στα εργαστήρια Έρευνας και Ανάπτυξης της Coca-Cola στις Βρυξέλλες και της Paper Bottle Company (Paboco).

Read More »

Μητσοτάκης: Σωστή η απόφαση για συλλογική αγορά εμβολίων από Ε.Ε.

Ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζει πολύ θετική την απόφαση των κρατών - μελών της ΕΕ να προχωρήσουν σε συλλογική αγορά των εμβολίων μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισημαίνοντας πως εάν δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο οι μικρότερες χώρες θα είχαν αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στις διαπραγματεύσεις (με τις φαρμακευτικές εταιρείες). 

Read More »

Ο Ατλαντικός πλαταίνει κάθε χρόνο 4 εκατοστά απομακρύνοντας την Ευρώπη από τις ΗΠΑ

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον σεισμολόγο δρα Matthew Agius του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», εκτιμούν ότι η συνεχής ανάδυση υλικών από τα βάθη της Γης ωθούν όλο και πιο μακριά την Αμερική από την Ευρώπη και την Αφρική.

Read More »

Οι ΗΠΑ στην κορυφή της κούρσας για την τεχνητή νοημοσύνη -Η Ευρώπη καθυστερεί

Η έκθεση του Ιδρύματος για την Πληροφοριακή Τεχνολογία και την Καινοτομία συνέκρινε την κατάσταση στις τρεις περιοχές με τη βοήθεια 30 παραμέτρων, μεταξύ των οποίων το ανθρώπινο ταλέντο, η ερευνητική δραστηριότητα, η εμπορική ανάπτυξη και η επένδυση σε υλικό και λογισμικό.

Read More »

Βαρβιτσιώτης: Έστω και με αργά και μίζερα βήματα η Ευρώπη έκανε πρόοδο στο ζήτημα των κυρώσεων

Για κέρδη της Ελλάδας από την πρόσφατη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μίλησε ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης , ο οποίος συνόδευε τον Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες. 

Read More »

Δένδιας στο Bloomberg: Η Ευρώπη να θέσει όρια στη συμπεριφορά της Τουρκίας

«Εάν η τουρκική πλευρά θελήσει να βρει λύσεις με την Ελλάδα, αυτό θα είναι πολύ εύκολο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών. «Βρήκαμε λύσεις με όλους τους άλλους γείτονές μας».

Read More »

Γεννηματά: Αποφάσεις για συνολική στάση της ΕΕ απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά είχε τηλεδιάσκεψη με την Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ , πρόεδρο της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου .

Read More »

ΟΟΣΑ: Μικρότερη η ύφεση της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής οικονομίας το 2020

Μικρότερη ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας για το 2020 και ελαφρά υψηλότερη ανάπτυξη το επόμενο έτος προβλέπει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στην ενδιάμεση έκθεσή του (OECD Economic Outllok) για τις προοπτικές της.

Read More »

Κορωνοϊός-Εμβόλιο: Ποιές χώρες θα έχουν προτεραιότητα – Μάχη αρχηγών κρατών για πρώτες δόσεις

Η καγκελάριος Μέρκελ είχε δηλώσει: «όσο δεν υπάρχει εμβόλιο και φάρμακο για τον κορωνοϊό, τίποτα δεν θα είναι όπως πριν». Το μεγάλο ερώτημα όμως είναι το εξής: ποιος θα πάρει πρώτος το εμβόλιο.

Read More »