Home / Tag Archives: Ερντογάν

Tag Archives: Ερντογάν

Αθήνα σε Άγκυρα: Πρωτοφανής πρόκληση η επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρώσια

Η ενέργεια αυτή προστίθεται στην συνεχή και αυξανόμενη κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζει η ανακοίνωση

Read More »

Μητσοτάκης σε Ερντογάν για σεισμό: Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, είμαστε μαζί

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός στο twitter, κάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο προκειμένου να τον συλλυπηθεί για τους ανθρώπους που χάθηκαν από τον σεισμό.

Read More »

Μήνυμα Μητσοτάκη υπέρ Μακρόν: Μη αποδεκτή η ρητορική μίσους της τουρκικής κυβέρνησης (vid)

" Οι προσωπικές απειλές εναντίον του Προέδρου Μακρόν και η ρητορική μίσους της τουρκικής κυβέρνησης που βάζουν στο στόχαστρο τη Γαλλία είναι μη αποδεκτές. Πυροδοτούν το θρησκευτικό μίσος και υπονομεύουν την ειρηνική συνύπαρξη", τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Read More »

Πέτσας σε ΣΚΑΪ για Navtex: Αναξιόπιστη η Τουρκία- Εκτός πραγματικότητας Ερντογάν και Ακάρ

Όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «η Ευρώπη είναι ένας οικονομικός γίγαντας, αλλά ακόμα δεν έχει αναπτύξει εκείνες τις πτυχές της πολιτικής ώστε να είναι γίγαντας και στα γεωπολιτικά και στα θέματα που αφορούν στα εξωτερικά της συμφέροντα.  Όμως είναι σαφέστατο ότι υπάρχει μια ταχεία χειραφέτηση της Ευρώπης προς αυτή την κατεύθυνση». 

Read More »

Ανταποκρίτρια Die Welt: Αμυντική στάση Ερντογάν- Γερμανία επωφελείται από ένταση σε Αιγαίο

Σύμφωνα με την Μάριον Ζέντκερ ο Τούρκος πρόεδρος ακολουθεί αυτή την πολιτική λόγω των αντιδράσεων και του κακού κλίματος που υπάρχει σε βάρος του στο εσωτερικό της χώρας σε μια προσπάθεια να τονώσει το εθνικό αίσθημα και να δώσει την εικόνα του ισχυρού ηγέτη.

Read More »

Μπακογιάννη σε ΣΚΑΪ: Χρειάζονται ατσαλένια νεύρα με Ερντογάν – Τι θέλει να κάνει (vid)

Για το ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής, τόνισε ότι κάνεις δεν μπορεί να κάνει ασφαλή πρόβλεψη για κάτι τέτοιο και να γνωρίζει τι θα συμβεί από τη μια ώρα στην άλλη.

Read More »

Αποκλιμάκωση ήταν και πάει…: Αναλυτικά το χρονικό των τουρκικών προκλήσεων

Αποκλιμάκωση ήταν και πάει… Μπορεί η Τουρκία το προηγούμενο διάστημα και μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις αρχές Οκτωβρίου να είχε δεσμευθεί ότι θα δώσει ημερομηνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, επέλεξε, όμως, την επιστροφή στο πεδίο με μια νέα ΝΑVΤEX που φτάνει στο βορειότερο άκρο έως και 6,5 ν.μ. έξω από το Καστελόριζο, στο όριο των ελληνικών χωρικών υδάτων. 

Read More »

Επικίνδυνη κλιμάκωση τουρκικών προκλήσεων: Το «σκληρό παιχνίδι» Ερντογάν – Η αντίδραση Αθήνας 

Η αντίδραση του ΥΠΕΞ έρχεται λίγες μόνον ώρες μετά την δημοσιοποίηση ενός νέου χάρτη, με τον οποίο η Άγκυρα διευρύνει την ήδη παράνομα σημανθείσα ως δικής της περιοχή έρευνας και διάσωσης.

Read More »

ΚΙΝΑΛ για Σύνοδο Κορυφής: Η υποχωρητικότητα ανοίγει την όρεξη της Τουρκίας- Μόνο φραστική καταδίκη από Ε.Ε

Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος αναφέρεται πως πρόκειται για «μια από τα ίδια» και «μόνο φραστική καταδίκη της Τουρκίας. Δεν αποδέχθηκαν ούτε την πρόταση για εμπάργκο στην πώληση όπλων προς την Τουρκία».

Read More »