Home / Tag Archives: ενεργειακή

Tag Archives: ενεργειακή

Η ενεργειακή κρίση βγάζει τα λαμπάκια από την πρίζα – Τι θα συμβεί στις ευρωπαϊκές πόλεις

Μέτρα για να καταφέρουν να γλιτώσουν ένα πιθανό μπλακ-άουτ στην ενέργεια αναζητούν οι ευρωπαϊκές πόλεις ενόψει Χριστουγέννων.

Read More »

Ευρώπη: Μια «ευκαιρία» 450 δισ. δολ. για να χαλαρώσει η ενεργειακή λαβή του Πούτιν

Το μεγαλύτερο κοίτασμα στην Ευρώπη, ο χορός των Ρίχτερ και ο χρόνος που δεν υπάρχει – O αγώνας της ΕΕ για απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο συναντά αρκετά εμπόδια

Read More »

Παγκόσμια Τράπεζα: 733 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια

Περίπου 2,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να μαγειρεύουν χρησιμοποιώντας επιβλαβή καύσιμα – Οι συνέπειες της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία

Read More »

Μητσοτάκης: Δεν είναι νομοτέλεια ότι θα αυξηθεί η τιμή του πετρελαίου λόγω του εμπάργκο στη Ρωσία

Ο πρωθυπουγός είπε ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα των τιμών των καυσίμων, που απασχολεί όλες τις χώρες, αλλά αυτή την στιγμή δεν είναι έτοιμος για ανακοινώσεις

Read More »

Σχοινάς: Θα επενδύσουμε επιθετικά στην ενεργειακή υποδομή στην Ευρώπη με κοινό μηχανισμό προμηθειών

Όσον αφορά στην πρόταση για απαγόρευση της εισαγωγής ρωσικού πετρελαίου, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε πως «γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ένα μεγάλο, οδυνηρό βήμα. Στόχος μας είναι να το κάνουμε σταδιακά μέχρι το τέλος του έτους, με τρόπο που θα μας επιτρέψει να εξασφαλίσουμε εναλλακτικές οδούς εφοδιασμού και να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά».

Read More »

Σαουδική Αραβία: Στο πλευρό της Ρωσίας ως μέλος του ΟΠΕΚ+ το Ριάντ – Κοινά συμφέροντα στο ράλι των τιμών

Η τοποθέτηση του υπουργού Ενέργειας αφορούσε το πλαίσιο του ΟΠΕΚ+, όμως το Ριάντ έχει προσπαθήσει να κρατήσει ουδέτερη στάση σε πολιτικό επίπεδο στην όλη διαμάχη Δύσης-Ρωσίας

Read More »

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για το ρεύμα, λένε οι πολίτες

Στην έρευνα που διενεργήθηκε από τις 9 έως τις 11 Μαΐου -ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα μέτρα στις 5 Μαΐου και η εξειδίκευση έγινε την επομένη, στις 6 Μαΐου- το 51% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα μέτρα κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση.    

Read More »

Μητσοτάκης: Η στήριξη στα νοικοκυριά θα συνεχιστεί και τον Μάιο – Έτοιμοι και για το χειρότερο σενάριο

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια ευρωπαϊκή απάντηση, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως όλοι οι Έλληνες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει σημαντικά πρόσθετα μετρά έτσι ώστε «να απορροφήσει όσο μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης των λογαριασμών της ηλεκτρικής ενεργείας είναι δυνατό και επιτρεπτό από τα δημοσιονομικά περιθώρια».

Read More »

Πάρτε πατίνι και όχι αεροπλάνο: 10 μέτρα για να μειωθεί η χρήση πετρελαίου

Σχέδιο 10 σημείων για να μειωθεί η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου κατά 2,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα παρουσίασε η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (IEA).

Read More »

Σκρέκας: Επενδύσεις 44 δισ. ευρώ μέχρι το 2030 για την ενεργειακή μετάβαση της χώρας

Όσον αφορά στο ταμείο ανάκαμψης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε ότι «υπάρχουν σχεδόν πάνω από 6 δισεκατομμύρια ευρώ για επιδοτήσεις και δάνεια, τα οποία θα στηρίξουν τις επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα και γενικά επενδύσεις οι οποίες προστατεύουν το περιβάλλον και έχουν να κάνουν με την προστασία της βιοποικιλότητας και την αναδάσωση».

Read More »