Home / Προτεινόμενα / Pfizer: Ετοιμάζεται νέο εμβόλιο για όλες τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Pfizer: Ετοιμάζεται νέο εμβόλιο για όλες τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Η Pfizer σχεδιάζει να υποβάλει τα δεδομένα στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για μία τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του Covid σύντομα και ήδη εργάζεται σε ένα εμβόλιο που προστατεύει από όλες τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά. 
«Πιστεύω ότι θα υποβάλουμε στον FDA μια σημαντική σειρά δεδομένων σχετικά με την ανάγκη για μια τέταρτη δόση, και πρέπει να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και εν συνεχεία το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Είναι σαφές ότι υπάρχει ανάγκη σε ένα περιβάλλον με τη μετάλλαξη Όμικρον να ενισχυθεί η ανοσολογική άμυνα», είπε ο Μπουρλά. 

«Παρασκευάζουμε επίσης ένα εμβόλιο που καλύπτει την Όμικρον και όλες τις άλλες μεταλλάξεις. Υπάρχουν τόσες πολλές δοκιμές που γίνονται αυτή τη στιγμή και τα αποτελέσματα πολλών από αυτές θα αρχίσουμε να τα διαβάζουμε μέχρι το τέλος του μηνός», σημείωσε, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία του από τα έως τώρα προκαταρκτικά δεδομένα. 
Τα σχόλια του Μπουρλά έρχονται ακριβώς δύο χρόνια αφότου ο Covid κηρύχθηκε πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 11 Μαρτίου 2020 και η παγκόσμια οικονομία εισήλθε σε ύφεση. 

Έκτοτε, περίπου το 81,4% του αμερικανικού πληθυσμού ηλικίας πέντε ετών και άνω έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου από τις τρεις που εγκρίθηκαν στις ΗΠΑ από την Pfizer, τη Moderna και την Johnson & Johnson, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Επί του παρόντος, τα καθημερινά κρούσματα Covid και οι θάνατοι έχουν μειωθεί απότομα από τότε που κορυφώθηκαν τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους λόγω της νέας έξαρσης από τη μετάλλαξη Όμικρον. Αρκετές πολιτείες έχουν άρει τις εντολές μάσκας σε σχολεία και άλλους δημόσιους χώρους.
Επίσης, εταιρείες όπως η Google και η Apple έχουν καλέσει τους εργαζομένους πίσω στο γραφείο. Επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων, χώρων διασκέδασης και άλλων, έχουν επίσης ξαναζωντανέψει.
Παρά την επιστροφή στην ομαλότητα, ο Μπουρλά υποστήριξε ότι παραμένει σε εγρήγορση στη δημιουργία αποτελεσματικών εμβολίων. «Νομίζω ότι το μεγαλύτερο ερώτημα όλων μας είναι πώς να μείνουμε μπροστά από τον ιό».
Είπε ότι η Pfizer εργάζεται για την ανάπτυξη ενός εμβολίου που αποτρέπει τη μόλυνση εκτός από την πρόληψη νοσηλειών και σοβαρών κρουσμάτων του ιού, προσθέτοντας ότι η παραγωγή εμβολίων μεγάλης διάρκειας αποτελεί επίσης προτεραιότητα.
«Δεν μπορούμε να κάνουμε εμβόλια κάθε πέντε, έξι μήνες», είπε ο Μπουρλά. 
moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC
Διαβάστε επίσης:
Pfizer – Θεσσαλονίκη: Περισσότερες από 360 θέσεις εργασίας σε λιγότερο από δύο χρόνια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview