Home / Αυτοκίνητο / Nέο Αudi Α4: Με αέρα υπεροχής (VIDEOS)

Nέο Αudi Α4: Με αέρα υπεροχής (VIDEOS)

Πέμπτη γενιά για το μεσαίο πολυτελές μοντέλο που εξελίχτηκε τόσο ώστε να μην κόβει τους δεσμούς του με το παρελθόν, όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα μοντέλα της γερμανικής μάρκας.

Οι κυριότερες μεταβολές έχουν συντελεστεί στο εσωτερικό που έγινε ιδιαίτερα εντυπωσιακό ενώ την παράσταση κλέβει και η ευρεία γκάμα των κινητήρων που εκφράζει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κάθε γούστο και κάθε όνειρο. Κατά τα άλλα, την πρώτη μας επαφή με το νέο μοντέλο θα την έχουμε τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Με την πρώτη ματιά δυσκολεύεσαι να πιστέψεις αυτό που η Audi υποστηρίζει με στόμφο, ότι δηλαδή πρόκειται για μια νέα γενιά Α4 που προκαλεί τα βλέμματα στο πέρασμά της. Μάλλον για ένα botox πρόκειται αν κρίνουμε από την πιο πλατιά μάσκα και τα νέα φωτιστικά σώματα με φώτα ημέρας LED ή την βαθιά γραμμή που διατρέχει περιμετρικά το αμάξωμα.

Οι διαστάσεις του νέου A4 έχουν ελάχιστα αυξηθεί: το μήκος κατά 25 χιλιοστά και το πλάτος κατά 16. Και το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 12 χιλιοστά βασισμένο στην επιμηκυμένη πλατφόρμα MLB. Χάρη σ’ αυτήν αλλά και τη χρήση χάλυβα υπέρ-υψηλής αντοχής και παρά τις αυξημένες διαστάσεις το βάρος του αυτοκινήτου μειώθηκε κατά 120 κιλά.

Ας δούμε τώρα τις καινοτομίες στο εσωτερικό: ολοκαίνουργια κεντρική κονσόλα με αναδυόμενη οθόνη για τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας ενώ ψηφιακή οθόνη βρίσκεται και στον κεντρικό καθρέπτη. Νέα είναι, επίσης, το τριάκτινο τιμόνι, ο επιλογέας ταχυτήτων και τα χειριστήρια του ηχοσυστήματος και του κλιματισμού. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στο head-up display που περνά από την BMW και στις άλλες πολυτελείς μάρκες. Για την άνεση και την ευκολία οδηγού και επιβατών οι χώροι για γόνατα και ώμους εμπρός και πίσω αυξήθηκαν οριακά όπως και ο χώρος αποσκευών .

Το νέο A4 θα είναι διαθέσιμο αρχικά με τρεις τετρακύλινδρους TFSI βενζινοκινητήρες και τρείς TDI πετρελαιοκινητήρες, απόδοσης από 150 μέχρι 252 άλογα. Στη βάση τοποθετείται ο νέος τετρακύλινδρος 1.4-λίτρων TFSI απόδοσης 150 ίππων και 250 Nm ροπής. Συνδυαστικά με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο φέρνει τα 100 χλμ/ώρα από στάση σε 8,9 δευτ., και «γράφει» μέση κατανάλωση 4,9 λίτρα/100 χλμ. Οι εκπομπές CO2 ανέρχονται σε 114 γρ/χλμ που σημαίνει 102,6 ευρώ τέλη κυκλοφορίας.
Ακολουθεί ο 2-λιτρος TFSI με δύο εκδόσεις, 190 και 252 ίππων ενώ από τους πετρελαιοκινητήρες ο 2λιτρος αποδίδει 150 και 190 ίππους.

Στο τέλος της χρονιάς μόνο στην Avant έκδοση θα υπάρξει και έκδοση με φυσικό αέριο. Αυτός ο δίλιτρος κινητήρας θα αποδίδει 170 ίππους και 270 Nm ροπής Η χωρητικότητα των δεξαμενών του είναι 19 κιλά και η μέση κατανάλωση 4 κιλά/100 χιλιόμετρα που σημαίνει ότι η αυτονομία θα κυμαίνεται στα 500 χλμ στα οποία θα προστεθούν και τα 450 χλμ από την καύση της βενζίνης.

http://www.caranddriver.gr/article.asp?catid=33048&subid=2&pubid=7429624

About Panos Dreamer

Panos Dreamer