Την απάντηση σε έναν μεγάλο γρίφο αναζητούν οι επιστήμονες της NASA, μετά τον εντοπισμό «σκιών» στους δακτυλίους του Κρόνου.

Τις «σκιές» εντόπισε το τηλεσκόπιο Hubble και σύμφωνα με τους αστροφυσικούς, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποια απάντηση για την εμφάνισή τους.

Οι «σκιές» στους δακτυλίους του δεύτερου μεγαλύτερου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος, δεν υπήρχαν στα προηγούμενα πλάνα που είχαν «τραβήξει» τα τηλεσκόπια, γεγονός που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερες απορίες, για το γιατί και μέσω ποιας διαδικασίας δημιουργήθηκαν. 

Οι επιστήμονες της NASA έχουν εντοπίσει εδώ και δεκαετίες τις αλλαγές που συμβαίνουν –σχεδόν κάθε 15 γήινα χρόνια– στους δακτυλίους του Κρόνου, ωστόσο, το φαινόμενο των «σκιών» δεν είχε εμφανιστεί ποτέ άλλοτε, τουλάχιστον στο διάστημα που «παρακολουθείται» ο πλανήτης.

Όπως φαίνεται, το μοτίβο αυτό των αλλαγών στους δακτυλίους του Κρόνου, συμβαίνει την εποχή του «Φθινοπώρου». Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων της NASA, το αποκορύφωμα της «φθινοπωρινής» περιόδου θα συμβεί στις 6 Μαΐου του 2025, οπότε και το φαινόμενο αναμένεται να έχει εκδηλωθεί στον μέγιστο βαθμό του.

Να σημειώσουμε ότι λόγω της απόστασης του από τον Ήλιο, το ένα έτος στον Κρόνο -δηλαδή μία πλήρης τροχιά γύρω από το άστρο του συστήματός μας- διαρκεί 29 γήινα χρόνια και κάθε εποχή του, έχει διάρκεια εννέα χρόνια.

Δείτε τις φωτογραφίες που «τράβηξε» το Hubble με τις μυστηριώδεις «σκιές» στους δακτυλίους του Κρόνου: 

Κρόνος

Κρόνος

Κρόνος

 

Πηγή: skai.gr