Μάγειρες, μηχανικοί μοτοσικλετών και εργαζόμενοι σε εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου είναι σύμφωνα με την Goldman Sachs

Την ίδια ώρα το λιγότερο από το ήμισυ του φόρτου εργασίας για πληθώρα επαγγελματιών θα αυτοματοποιηθεί χάρη στα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, όπως το ChatGPT, πιθανότατα θα συνεχίσουν να εργάζονται στις θέσεις εργασίας τους, με μέρος του χρόνου τους να απελευθερώνεται για πιο παραγωγικές δραστηριότητες, αναφέρει η Goldman Sachs.

«Oι ερευνητές δεν προέβλεψαν αν θα χαθούν πράγματι οι θέσεις εργασίας», δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Μπάρμπαρα, Ματ Μπιν, ο οποίος μελετά τον αντίκτυπο της τεχνολογίας στην αγορά εργασίας και δεν μετείχε στη μελέτη. «

Στην έκθεση δεν υπάρχει, επίσης, ακριβής πρόβλεψη σχετικά με το τι θα αλλάξει και πότε στο εργασιακό περιβάλλον», σημείωσε ακόμη, ο ίδιος.

Tόνισε πως η πραγματική πρόκληση αφορά τις εταιρείες, τα σχολεία και τους φορείς χάραξης πολιτικής, οι οποίοι μελλοντικά θα πρέπει να βοηθήσουν τους ανθρώπους να προσαρμοστούν.

CNBC – Wall Street Journal

Πηγή: skai.gr