Home / Internet / 10 ξεχασμένα κινούμενα σχέδια των 80s και 90s που μας προκαλούν νοσταλγία

10 ξεχασμένα κινούμενα σχέδια των 80s και 90s που μας προκαλούν νοσταλγία

Ποιος άραγε μπορεί να ξεχάσει τα παιδικά του χρόνια και τα πράγματα που τον έκαναν ευτυχισμένο ως παιδί ; Απο τα παιχνίδια που έπαιζε μέχρι τα κινούμενα σχέδια που με μεγάλη αφοσίωση παρακολουθούσε. Σε αυτή τη λίστα παρουσιάζονται δέκα κινούμενα σχέδια και animations που πιθανόν να ”στοίχειωσαν” την παιδική και εφηβική μας ηλικία και παρόλο που πέρασαν τα χρόνια δεν έχουν σβήσει τελείως απο τη μνήμη μας.

 

10. Batfink

imagehandler
Σειρά αμερικανικής παραγωγής του 1966 που έγινε διάσημο στον κόσμο και στη χώρα μας τη δεκαετία του 80′. Ο Batfink είναι μια ηρωική νυχτερίδα που έχει σκοπό να σταματήσει το έγκλημα. Με τον σύντροφο και βοηθό του τον αφελή Καράτε αλλά και τα αλεξίσφαιρα φτερά του βρίσκει πάντα τον τρόπο να καταφέρει.

 

9. Nu, pogodi !
imagehandler
Ρωσικής παραγωγής. Ακολουθεί τις περιπέτειες ενός σκανδαλιάρη αλλά δημιουργικού λύκου στην προσπάθεια του να πιάσει ένα λαγό. Πάντα όμως υπάρχει ένας τρόπος να του χαλάσουν τα σχέδια !

 

 

8. Bolek and Lolek
imagehandler
Ο Μπόλεκ και ο Λόλεκ είναι δύο φίλοι που λαμβάνουν μέρος σε πολλές περίεργες και αστείες δραστηριότητες ταξιδεύοντας τον κόσμο. Η συγκεκριμένη σειρά πολωνικής καταγωγής έγινε γνωστή τη δεκαετία του 90′ στη χώρα μας και είναι η πιο σημαντική σειρά κινουμένων σχεδίων που έχει να αναδείξει  η Πολωνία. Μάλιστα, έχει στηθεί και μνημίο προς τιμήν των δυο ηρώων στον τόπο της παραγωγής τους.

 

7. He-Man
imagehandler
Ο Άνταμ είναι ο πρίγκιπας του πλανήτη Ετέρνια. Όταν κρατάει το σπαθί και φωνάζει ”με τη δύναμη του Grayskull ! ” αποκτάει φοβερές δυνάμεις που τον μεταμορφώνουν στον He-Man, τον πιο δυνατό άνρωπο του κόσμου. Με τις δυνάμεις αυτές προσπαθεί να σταματήσει τον Skeletor και να τον εμποδίσει να εξουσιάσει τον πλανήτη αλλά και όλο το σύμπαν.

 

6. Ο Σερίφης του Διαστήματος
imagehandler
Ένα διαστημικό γουέστερν του 1987. Ο Σερίφης του διαστήματος και οι αστρομαχητές είναι μια επίλεκτη ομάδα που δίνουν τη μάχη τους ενάντια στους εισβολείς που έχουν φτάσει στην ανθρώπινη διάσταση με σκοπό να την κυριεύσουν. Όταν ακόμα και εκείνοι τα βρίσκουν σκούρα βάζουν σε εφαρμογή τη μονάδα Ramrod με σκοπό να εξοντώσουν την όποια απειλή.
Αρχικά είχε κυκλοφορήσει στη Ιαπωνία ως animation το 1984 με το όνομα ”Sei Jūshi Bisumaruku” και στη συνέχεια αφού αγοράστηκε απο την αμερικάνικη World Events Productions ξανασχεδιάστηκε και κυκλοφόρησε με τον τίτλο ”Saber Rider and the Star Sheriffs” με το οποίο έγινε γνωστό στο κοινό.

 

5. Igano Kabamaru
imagehandler
Ιαπωνικό animation του 1982. Ο Καμπαμαρού είναι ένας νεαρός νίντζα που μετακομίζει στο Τόκυο όταν ο παππούς και δάσκαλος του πεθαίνει. Εκεί πασχίζει για να προσαρμοστεί μετά απο μια ζωή στα βουνά όπου και μεγάλωσε ανακαλύπτοντας μία έχθρα μεταξύ δύο σχολείων. Το σίγουρο είναι, βέβαια, πως δεν χάνει ποτέ την όρεξη του…

 

4. Sport Billy
imagehandler
Ο Sport Billy είναι ένα νεαρό αγόρι απο τον πλανήτη Όλυμπους που έχει φτάσει στη γη θέλοντας να μεταδώσει την ομαδικότητα και την αθλητικότητα που χαρακτηρίζει τον πλανήτη του. Δεν είναι λίγες οι φορές που επαιμβαίνει για να σταματήσει το κακό κουβαλώντας πάντα μια τσάντα που μεγαλώνει και μικραίνει σε μέγεθος και του παρέχει πάντα οτι του χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις.

 

3. Thundercats
10 ξεχασμένα κινούμενα σχέδια των 80s και 90s που μας προκαλούν νοσταλγία

Οι Θάντερκατς είναι πολεμιστές με χαρακτηριστικά αιλουροειδών. Όταν ο πλανήτης Θαντέρα καταστρέφεται ταξιδεύουν αναζητώντας ένα νέο πλανήτη να εγκατασταθούν και μετά απο επίθεση που δέχονται  φτάνουν τελικά στην Τρίτη Γη. Εκεί θα συναντήσουν παλιούς εχθρούς οι οποίοι έχουν συμμαχήσει με τον Μαμ-Ρα, μια μούμια με μαγικές ικανότητες που θα θελήσει να σταματήσει την κυριαρχία τους. To 2011 κυκλοφόρησε ξανά ο τίτλος σε πιο καινούρια εκδοχή φυσικά.

 

2. Voltron
imagehandler

O Βόλτρον είναι ένα ρομπότ κατασκευασμένο να υπηρετεί και να επαναφέρει την ειρήνη σε όλο το γαλαξία. ‘Οσο υπάρχει απειλή ο Βόλτρον είναι πάντα εκεί και το πλήρωμα του δεν κοιμάται ποτέ. Φέτος το Netflix κυκλοφόρησε ξανά την πετυχημένη σειρά στην τηλεόραση με τίτλο ”Voltron: Legendary Defender”.

 

 

1.Dragon Ball
imagehandler
Η λίστα δεν θα μπορούσε να κλείνει με κάποιο άλλο εκτός απο το Dragon Ball. Το θρυλικό manga και anime του Akira Toriyama που έφτασε στη χώρα μας στα τέλη της δεκαετίας του 80′.
Η ιστορία ξεκινάει όταν ο Σόν-Γκόκου ξεκινάει το ταξίδι του για να βρει τις θρυλικές σφαίρες του δράκου που λέγεται οτι πραγματοποιούν μια οποιαδήποτε ευχή μόλις συλλεχθούν απο διάφορα μέρη του κόσμου όπου είναι διασκορπισμένες. Στο ταξίδι του θα κάνει πολλούς φίλους αλλά και εχθρούς οι οποίοι θα τον βοηθήσουν να γίνει ο πιο δυνατός πολεμιστής στον κόσμο σώζοντας τον απο κάθε απειλή.
Το Dragon Βall συνεχίζει να προβάλλεται εως και σήμερα με τίτλο “Dragon Ball Super” το οποίο αποτελεί τον διάδοχο των Dragon Βall και Dragon Ball Z αντίστοιχα.

Επιμέλεια άρθρου : Αθανασούλης Κωνσταντίνος

 

 

About Kostas Athanasoulis