Home / Ελλάδα / Σούτας: Η κυβέρνηση επιτρέπει τις τουρκικές προκλήσεις – Χρειάζονται αποφασιστικά μέτρα

Σούτας: Η κυβέρνηση επιτρέπει τις τουρκικές προκλήσεις – Χρειάζονται αποφασιστικά μέτρα

Νικόλαος Σούτας: Η Ελληνική Λύση δε θα επιτρέψει παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων

Ο Ά επ. βουλευτής Β’ Πειραιά της Ελληνικής Λύσης, Νικόλαος Σούτας, εξέφρασε έντονη ανησυχία για τη συνεχή παρουσία τουρκικών αλιευτικών κοντά σε ελληνικά νησιά, κατακρίνοντας την κυβέρνηση για την έλλειψη αποτελεσματικής αντίδρασης.

Σύμφωνα με τον κ. Σούτα, οι παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων πλήττουν σοβαρά την ελληνική αλιεία και θέτουν σε κίνδυνο την εθνική κυριαρχία, καθώς τουρκικά ψαροκάικα περιφέρονται σε απόσταση μόλις 200 μέτρων από τις ακτές, προκαλώντας οικονομικές ζημιές στους τοπικούς ψαράδες.

Ο πρώην βουλευτής υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση φαίνεται να δίνει προτεραιότητα στη διατήρηση καλών σχέσεων με την Τουρκία, παρά στην προστασία των ελληνικών συμφερόντων. Η Ελληνική Λύση προτείνει άμεση και αποφασιστική αντιμετώπιση: κάθε παράνομη είσοδος τουρκικού αλιευτικού στα ελληνικά χωρικά ύδατα πρέπει να συνοδεύεται από αυστηρά μέτρα για την προστασία των αλιέων και της κυριαρχίας της χώρας.

Ο Νικόλαος Σούτας καταλήγει ότι η προστασία των ελληνικών νησιών και των επαγγελματιών που ζουν από τη θάλασσα δεν αποτελεί θέμα πολιτικής σκοπιμότητας, αλλά εθνική υποχρέωση που απαιτεί πρακτική δράση και αποφασιστικότητα.

About totritomati