by ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΟΥΣΗΣ
Με δύο γκολ του Μέχντι Ταρέμι, ο Ολυμπιακός πέρασε από την Τρίπολη νικώντας 2-1 τον Aστέρα-AKTOR.
Ο Ολυμπιακός από την αρχή του παιχνιδιού πίεζε ψηλά και ήταν απειλητικός, με τον Αστέρα να παίζει πίσω σφιχτά κλείνοντας τους χώρους.
Στο 9΄ λεπτό ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι, όταν ο Σίπτσιτς μάρκαρε από πίσω τον Ταρέμι μέσα στην περιοχή και ο Παπαδόπουλος έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα.
Ο Ταρέμι ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 1-0 για τους Πειραιώτες.
Οι ερυθρόλευκοι έχοντας διαρκώς τον έλεγχο του αγώνα, έκαναν στο 18΄το 2-0 και πάλι με τον Ταρέμι, που διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, δείχνοντας την μεγάλη του κλάση.
Στο β’ ημίχρονο ο Αστέρας μπήκε καλύτερα, έχοντας μια μεγάλη ευκαιρία στο 55’ λεπτό με τον Χαραλαμπόγλου αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε.
Οι γηπεδούχοι άρχισαν να απειλούν αλλά να μη φθάνουν στη μείωση του σκόρ. Τελικά κατάφεραν να μειώσουν στο 90’ + 4’ των καθυστερήσεων με τον Εμμανουηλίδη.
Τελικό σκόρ 1-2 με τον Ολυμπιακό να μπαίνει με το δεξί στη League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας. MVP: Ο Μέχντι Ταρέμι ήταν ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του αγώνα, πετυχαίνοντας και τα δυο γκολ του Ολυμπιακού χαρίζοντας τη νίκη στους Πειραιώτες.
Αστέρας Τρίπολης: Κακαδιάρης, Σίπσιτς, Καστάνιο (46′ Μουνιόθ), Τριανταφυλόπουλος, Άλχο, Πομόνης, Γιαμπλόνσκι (46′ Γκονσάλες), Αλμύρας (67′ Αλάγκμπε), Μπαρτόλο (46′ Καλτσάς), Εμμανουηλίδης, Χαραλαμπόγλου (67′ Τζοακίνι)
Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Καλογερόπουλος (66′ Κοστίνια), Μάνσα, Μπιανκόν, Μπρούνο, Γκαρθία (77′ Λιατσικούρας), Νασιμέντο (65′ Έσε), Γιαζίτζι (Ελ Καμπί), Καμπελά (66′ Ποντένσε), Πνευμονίδης, Ταρέμι