Όχι πια Xbox, Nintendo και Playstation… Η νέα γενιά της Ρωσίας χρειάζεται ρωσική κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών, και με ρωσικά παιχνίδια, σύμφωνα με τη Μόσχα. 

«Η ιδέα της δημιουργίας μιας εγχώριας κονσόλας παιχνιδιών συζητείται» δήλωσε την Τετάρτη ο υφυπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Βασίλι Σπακ στο συνέδριο «Digital Industry of Industrial Russia» (CIPR).

«Η ιδέα της δημιουργίας μιας εγχώριας κονσόλας παιχνιδιών στη Ρωσική Ομοσπονδία συζητείται, η συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη, είμαστε σε επαφή με την κοινότητα του κλάδου και συλλέγουμε σχόλια σχετικά με το ποιος έχει ποιους πόρους για να τη δημιουργήσει», είπε, σύμφωνα με το TASS.

Ο Σπακ σημείωσε ότι παράλληλα θα πρέπει να συνεχιστεί η διαδικασία δημιουργίας ρωσικών βιντεοπαιχνιδιών, ώστε «να υπάρχει κάτι να παίξει κανείς σε αυτές τις κονσόλες». Ο Ρώσος  υφυπουργός πρόσθεσε ότι πρόκειται για «σοβαρή, ολοκληρωμένη δουλειά», καθώς τα παιχνίδια είναι ένα από τα εργαλεία εκπαίδευσης των νέων.

Σημείωσε επίσης τη σημασία της συνεργασίας με προγραμματιστές από «φιλικές χώρες», καθώς στο πλαίσιο των κυρώσεων, τα περισσότερα ξένα παιχνίδια που κυκλοφορούν στη ρωσική αγορά δεν θα είναι συμβατά με την εγχώρια κονσόλα.

Στα τέλη Μαρτίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στη ρωσική κυβέρνηση να εξετάσει το θέμα της οργάνωσης της παραγωγής επιτραπέζιων και φορητών κονσολών παιχνιδιών. Η προθεσμία είναι η 15η Ιουνίου 2024.

Τον Απρίλιο και τις αρχές Μαΐου, οι πωλήσεις κονσολών παιχνιδιών στη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 51%. Οι πιο δημοφιλείς κονσόλες ήταν το PlayStation, το Xbox και το Nintendo Switch. 
 

Πηγή: skai.gr