Οι λογαριασμοί Twitter, με περισσότερους από 1 εκατ. followers, έχουν επαναφέρει τα μπλε τικ από τον Ίλον Μασκ, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουν συνδρομή, προκαλώντας σύγχυση και «πονοκέφαλο» στους διάσημους. 

Ο Ίλον Μασκ αφαίρεσε τα μπλε τικ από τους λογαριασμούς αυτή την εβδομάδα, αφήνοντας τους διάσημους και άλλα σημαντικά δημόσια πρόσωπα, όπως η Beyoncé, ο Harry Kane και η Victoria Beckham, χωρίς να υπάρχει ένδειξη ότι οι λογαριασμοί τους είναι γνήσιοι.

Πριν ο Μασκ αναλάβει την εταιρεία τον Οκτώβριο, αφού πλήρωσε 44 δισεκατομμύρια δολάρια, τα μπλε τικ δίνονταν για να επαληθεύεται ότι οι λογαριασμοί δεν είναι ψεύτικοι. 

Το Twitter πρωτοεισήγαγε το μπλε τικ το 2009, όταν πρώην επαγγελματίας παίκτης του μπέιζμπολ έκανε μήνυση στην εταιρεία, κατηγορώντας το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι επιτρέπει τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών. Από τότε, το μπλε τικ έγινε ένα σύμβολο στάτους και απόδειξη αυθεντικότητας ενός λογαριασμού.

Πρόσφατα, ο Ίλον Μασκ ξεκίνησε μια συνδρομητική υπηρεσία επί πληρωμή, όπου οποιοσδήποτε λογαριασμός μπορούσε να εγγραφεί στο «Twitter Blue» και να λάβει το σημάδι ελέγχου. Φαίνεται, λοιπόν, πως ο Ίλον έκανε ένα βήμα πίσω και έτσι τα μπλε τικ επανεμφανίστηκαν σε λογαριασμούς με περισσότερους από 1 εκατ. followers κατά τη διάρκεια της νύχτας. 

Το «Twitter Blue» είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες του Twitter για περίπου 8 δολάρια τον μήνα. Πολλές διασημότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέφρασαν την έκπληξή τους, αφού ξύπνησαν και βρήκαν το μπλε τικ τους να έχει αποκατασταθεί, με πολλούς να σπεύδουν να καθησυχάσουν τους θαυμαστές τους ότι δεν έχουν πληρώσει γι’ αυτούς.

Υπάρχουν φόβοι ότι με την απώλεια του μπλε τικ οι ψεύτικοι λογαριασμοί, που μιμούνται διάσημα πρόσωπα, θα κάνουν «πάρτι» στο Twitter του Μασκ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι σε λίγο καιρό μόνο tweets από λογαριασμούς με μπλε τικ θα εμφανίζονται στην αρχική σελίδα κάθε χρήστη.

Πηγή: skai.gr