Home / BUSINESS TALK / Τα έργα στο Σκορπιό και η αναζήτηση…συνεσταλμένων μισθωτών

Τα έργα στο Σκορπιό και η αναζήτηση…συνεσταλμένων μισθωτών

Αδιατάρακτη προχωράει η μεταμόρφωση του Σκορπιού. Αυτό δεν πιστοποιούν μόνο οι ντόπιοι στην Λευκάδα και στο Μεγανήσι που καταγράφουν μία διαρκώς εντεινόμενη κινητικότητα φορτηγών και συνεργείων από και προς το θρυλικό νησί του Ωνάση. Αλλά το πιστοποιούν και τα έγγραφα, κατά το κλισέ ορισμένων «παλαιάς κοπής» ρεπόρτερ-είδους υπό εξαφάνιση σήμερα. Η Μυκήναι λοιπόν, η εταιρεία που «τρέχει» την επένδυση των περίπου 250 εκατ. ευρώ έλαβε πριν από δέκα ημέρες, κατά τις πληροφορίες της στήλης, το «πράσινο φως» για την ενημέρωση της οικοδομικής άδειας του έργου στο Σκορπιό. Η επικαιροποίησή της χρειάστηκε διότι ήταν απαραίτητες μικρές αλλαγές στο East Beach, δηλαδή τις κατοικίες που προϋπήρχαν στο ανατολικό τμήμα του νησιού.

 

Η ενημέρωση οικοδομικής άδειας είναι κάτι παραπάνω από διαδικασία ρουτίνας, όπως θα συμφωνήσουν οι μηχανικοί. Ωστόσο, λόγω της βαριάς ατμόσφαιρας που έχει προκαλέσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και βέβαια της αίγλης που περιβάλλει το project δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Εάν, εξάλλου, γίνουν πράξη όσα έχουν σχεδιάζoυν οι επίλεκτες ομάδες αρχιτεκτόνων του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, δηλαδή ο Σκορπιός μετατραπεί σε θέρετρο για τα λεγόμενα άτοµα υψηλότατης καθαρής θέσης, γνωστά διεθνώς ως UHNWI, το ελληνικό τουριστικό προϊόν θα βρεθεί πιο κοντά στην «αλλαγή πίστας». Στόχος θα πρέπει να είναι να έρθουν στη χώρα λιγότεροι τουρίστες που θα αφήνουν περισσότερα. Αυτό όμως, θέλει μεγάλες επενδύσεις και κυρίως στρατηγική.

 

Όσο για το Ριμπολόβλεφ, για την ιστορία ας πούμε, ότι είναι μόνιμος κάτοικος Μονακό την τελευταία δεκαετία, έχει να πάει στη Ρωσία εδώ και πολλά χρόνια, η πρώην σύζυγός και τα παιδιά του βρίσκονται στην Ελβετία ήδη από τα μέσα του 1990 και από το 2012 έχει αποκτήσει κυπριακή υπηκοότητα.

 

Ας προσγειωθούμε, κάπως απότομα, στα πιο κοινά και τετριμμένα. Στην αγορά ακινήτων έχει πάρει τη θέση που της ανήκει μία κάποια ελιτίστικη νοοτροπία εκ μέρους πωλητών και ιδιοκτητών. Αυτή η νοοτροπία κόντεψε λίγο μόνο να εξαφανιστεί λόγω των απανωτών lockdown στην “season 1” της πανδημίας και κλονίστηκε, ελαφρώς μόνο, εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Αυτό μάλλον, το modus operandi υπαγόρευσε τη σύνταξη-ακόμη χειρότερα τη δημοσίευση- του “ενοικιάζεται” καταστήματος σε κεντρική οδό των δυτικών προαστίων κοντά στο Μετρό. Το αντιγράφουμε, χωρίς αλλαγές.

 

«Προτιμώνται ως μισθωτές: οι ως καλλιεργημένοι, οξυδερκείς, συνεσταλμένοι, κατασταλαγμένοι, έχοντες αυτοπεποίθηση, αυτογνωσία και οι έχοντες επίγνωσιν των όλων ως τα περί αυτής εδώ  εμπορικής οδού (αναγράφεται το όνομα του δρόμου). Καθώς επίσης, λαμβάνοντας υπόψιν της αρίστης αυτής κατάστασις όπως διατίθεται το παρόν αυτό εδώ εμπορικόν κατάστημα: άριστης δομής-πλήρους λειτουργικότητας-πλήρους εκμετάλλευσης όλου του συναθροισμένου χώρου. Προσφέρεται μόνο σε εις σοβαρούς, επίδοξους επιτηδευματίες και σε εις επιδέξιους, στιβαρούς επιχειρηματίες. Ενοίκιον=Δεκτές μόνον σοβαρές προτάσεις» 

Αποποίηση ευθύνης: Τα αναφερόμενα στην παρούσα ενότητα αποτελούν δημοσιογραφικές πληροφορίες και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθούν ή εκληφθούν σαν επενδυτικές συμβουλές ή προτάσεις, ούτε προσφορά ή προτροπή, για οιαδήποτε πράξη αγοράς ή πώλησης κινητών αξιών όπως μετοχές ή ομόλογα ούτε άλλων αξιών εν γένει.
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview