Home / Περιβάλλον / Σκυλόσπιτο με… θέα: Κατοικία με roof garden για σκύλους από μαθητές Γυμνασίου της Ερέτριας (PICS)

Σκυλόσπιτο με… θέα: Κατοικία με roof garden για σκύλους από μαθητές Γυμνασίου της Ερέτριας (PICS)

 «Πάντρεψαν» τις ιδέες τους και την αγάπη τους για τα κατοικίδια και έφτιαξαν μια κατασκευή για τους τετράποδους φίλους τους που ξεχωρίζει για το οικολογικό της πρόσημο. Εννιά μαθητές της Β’ τάξης του Γυμνασίου της Ερέτριας έφτιαξαν ένα σπίτι για σκύλους πολύ διαφορετικό απ’ όσα μέχρι στιγμής υπάρχουν, αφού όχι μόνο είναι εντελώς οικολογικό, αλλά έχει επίσης λουλούδια και φυτά στην οροφή του.

Μάλιστα, η Ηρώ, η Κοραλία, η Έλενα, η Μαρία, η Αθηνά, οι δυο Χριστίνες και οι δυο Βαγγέληδες που απαρτίζουν την ομάδα της μαθητικής εικονικής επιχείρησης «Fluffy Shelter» συμμετέχουν με την πρωτότυπη ιδέα τους στον 16ο Πανελλαδικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2021» του Junior Achievement Greece, ο τελικός του οποίου διεξάγεται το προσεχές Σάββατο.

Η «Fluffy Shelter» κατασκευάζει σπιτάκια για κατοικίδια από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά, συμβάλλοντας ταυτόχρονα σε μια εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων. «Δίνει επίσης την ευκαιρία να ανατρέψουμε όλοι μαζί την κατάσταση στον πλανήτη και να προσφέρουμε μια “ανάσα” πρασίνου καθώς η οροφή των κατασκευών μπορεί να φυτευτεί με φυτά της αρεσκείας μας», εξηγούν στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων οι μαθητές- «επιχειρηματίες».

«Η οροφή θα μπορεί να γίνει ένας ωραίος κήπος, με λουλούδια, φυτά και ό,τι θέλει ο καθένας, που θα μπορεί να τα καλλιεργήσει πάνω στο σκυλόσπιτό του. Οι τοίχοι του είναι βαμμένοι με ειδική μπογιά για μαυροπίνακες και οι ιδιοκτήτες θα μπορούν και να ζωγραφίσουν στις πλαϊνές επιφάνειες. Υπάρχουν τα πλαστικά μπουκάλια που είναι γεμισμένα με πριονίδι, ώστε να προσφέρουν και μόνωση και επιπλέον, για να μην υπάρχουν διαρροές από τα νερά κατά τη διάρκεια του ποτίσματος, στην οροφή υπάρχει ασφαλτόπανο», εξηγεί η Χριστίνα.

Το σπίτι για σκύλους κατασκευάζεται σε τρεις διαφορετικές διαστάσεις, ανάλογα με το μέγεθος του κατοικιδίου, αλλά και τον χώρο που διαθέτει κάποιος στο μπαλονάκι ή την αυλή του. Οι εννέα μαθητές έζησαν με χαρά όλη τη διαδικασία της κατασκευής και ολοκλήρωσαν τη δημιουργία τους στο… παρά πέντε! «Όλοι μας βελτιωθήκαμε, ενισχύσαμε τη δημιουργικότητα μας, τη συνεργατικότητά μας. Η επιχείρησή μας έχει ως στόχο και την αλληλεγγύη. Αγοράζοντας κάποιος προϊόντα της “Fluffy Shelter” στηρίζει φιλοζωικές οργανώσεις και προωθεί την ιδέα της υιοθεσίας αδέσποτων. Επίσης, ένα μεγάλο μέρος των εσόδων θα διατίθεται για οργανώσεις που φροντίζουν αδέσποτα και θα γίνονται χορηγίες σε φιλοζωικά σωματεία», σημειώνει η Κοραλία.

«Η ιδέα των παιδιών ξεκίνησε από την αγάπη τους για τα ζώα, ενώ έλαβαν υπόψιν τους το περιβάλλον, αλλά και τις ανάγκες της τουριστικής περιοχής στην οποία κατοικούν, όπου υπάρχουν προβλήματα με αδέσποτα ζώα. Βάζοντας σε πρώτο πλάνο το πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας, έψαχναν να βρουν έναν τρόπο να βοηθήσουν και μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης, έστησαν την επιχείρησή τους», σημειώνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η καθηγήτρια Βασιλική Προκοπίου, οικονομολόγος, η οποία συντόνισε τη δραστήρια ομάδα των γυμνασιόπαιδων.

Όπως υπογραμμίζει, η ομάδα μπήκε στο πρόγραμμα του διαγωνισμού δειλά δειλά τον περασμένο Ιανουάριο, άλλα οι έφηβοι τα κατάφεραν έστω και με συναντήσεις κάθε Παρασκευή διαδικτυακά, όπου έθεταν τους στόχους τους και κάθε Τετάρτη στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων ενέταξαν τη βιωματική δράση.

«Είστε έτοιμοι να “μαγειρέψουμε” μαζί έναν καλύτερο κόσμο;». Αυτό είναι το σύνθημα της εννεαμελούς ομάδας και η εικονική επιχείρηση των παιδιών είναι ήδη στις δέκα καλύτερες του διαγωνισμού, που εκτός από την πρωτιά θέλουν να περάσουν ένα μεγάλο μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων.

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr