Home / Επιχειρήσεις / Πλαίσιο: Επενδύσεις σε logistics και νέα πρόσωπα στη διοίκηση

Πλαίσιο: Επενδύσεις σε logistics και νέα πρόσωπα στη διοίκηση

Άλλη μία λιανεμπορική αλυσίδα, από τις κερδισμένες της πανδημίας, η «Πλαίσιο» προχωρά σε επενδύσεις σε κέντρα διανομής, προκειμένου να υποστηρίξει καλύτερα το κανάλι κυρίως των ηλεκτρονικών πωλήσεων. Την ίδια ώρα η εταιρεία προχωρά σε σημαντικές αλλαγές στο διοικητικό της συμβούλιο με τον κ. Κωνσταντίνο Γεράρδο να μένει ο μοναδικός διευθύνων σύμβουλος, τον κ. Γιώργο Γεράρδο που κατείχε και αυτός τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου να μετατρέπεται σε εκτελεστικό πρόεδρο, ενώ στο νέο διοικητικό συμβούλιο να εισέρχονται ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης, ο κ. Κώστας Μητρόπουλος και ο κ. Αλέξης Πιλάβιος.
Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο εκτελεστικός πρόεδρος της εισηγμένης κ. Γιώργος Γεράρδος στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων, η «Πλαίσιο» έχει υπογράψει προσύμφωνο με την εταιρεία «Ακρίτας» για την εξαγορά του οικοπέδου και του ακινήτου που η δεύτερη διαθέτει στη Μαγούλα, σε παρακείμενη έκταση από το κέντρο διανομής της πρώτης. Το τίμημα για την εξαγορά του οικοπέδου έκτασης 16 στρεμμάτων και του ακινήτου επιφάνειας 6.400 τ.μ. ανέρχεται σε 2,9 εκατ. ευρώ, ενώ μέχρι την τελική συμφωνία υπάρχει μισθωτήριο συμβόλαιο ανάμεσα στις δύο πλευρές, έτσι ώστε η «Πλαίσιο» να προχωρήσει άμεσα στην αξιοποίηση των νέων αυτών εγκαταστάσεων κέντρου διανομής. Με την προσθήκη αυτή η γνωστή εταιρεία τεχνολογικών καταναλωτικών προϊόντων θα έχει πλέον αποθηκευτικούς χώρους 50.000 τ.μ. σε συνολική επιφάνεια 100 στρεμμάτων. «Αυτή είναι η αφετηρία για να αντιμετωπίσουμε το ‘μποτιλιάρισμα’ που παρατηρείται σε περιόδους αιχμής, όπως είναι η Black Friday», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Γεράρδος, αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο να υλοποιηθούν και άλλες επενδύσεις στο κομμάτι των υποδομών εφοδιαστικής αλυσίδας.

Υπενθυμίζεται ότι το 2020 η «Πλαίσιο» είχε πωλήσεις 355 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 11,8% σε σύγκριση με το 2019 και παρά το γεγονός ότι τα φυσικά καταστήματα, από όπου προ covid-19 προερχόταν το 70% των πωλήσεων, ήταν για 100 ημέρες κλειστά. Οι υψηλές επιδόσεις στις ηλεκτρονικές πωλήσεις είχαν ως συνέπεια η πελατειακή βάση της «Πλαίσιο» να ενισχυθεί κατά 350.000 νέους πελάτες και να πραγματοποιήσει 1,5 εκατομμύριο επισκέψεις.
Από την άλλη ο σχεδιασμός της εταιρείας δεν φαίνεται να περιλαμβάνει -τουλάχιστον για το τρέχον έτος- τη δημιουργία νέου φυσικού καταστήματος. «Δεν είναι σαφές ακόμη ποια θα είναι η συμμετοχή των φυσικών καταστημάτων στο μείγμα των πωλήσεων. Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο δεν θα πάρουμε απόφαση για ίδρυση νέου καταστήματος», απάντησε ερωτηθείς σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της «Πλαίσιο» κ. Κωνσταντίνος Γεράρδος.

Αντιπρόεδρος ο Απ. Ταμβακάκης
Χθες εξάλλου ανακοινώθηκαν τα τέσσερα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Πρόκειται, όπως προαναφέρθηκε για τον κ. Απόστολο Ταμβακάκη, γνωστό κυρίως από τη θητεία του στην Εθνική Τράπεζα, ο οποίος μάλιστα θα έχει και το αξίωμα του αντιπροέδρου στην εταιρεία, τον κ. Κώστα Μητρόπουλο (γνωστός κυρίως από τη θητεία του στην PwC και στην Τράπεζα Αττικής), τον κ. Αλέξη Πιλάβιο, πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και την κυρία Αικατερίνη Βασιλάκη, οικονομική διευθύντρια της «Πλαίσιο». Τα τρία πρώτα μέλη θα είναι ανεξάρτητα. Ερωτηθείς ο κ. Γ. Γεράρδος Σε ερώτηση της «Κ» εάν η συμμετοχή του κ. Ταμβακάκη στο διοικητικό συμβούλιο της «Πλαίσιο» σηματοδοτεί και ενδεχόμενη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, καθώς μάλιστα, ο πρώην τραπεζίτης είναι και επικεφαλής του επενδυτικού fund EOS Capital, ο κ. Γ. Γεράρδος απάντησε: «Είναι ανεκτίμητη η εμπειρία και η ικανότητά του και θα δούμε με μία άλλη προοπτική το νέο σχέδιο ανάπτυξης. Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε οποιαδήποτε ευκαιρία ανάπτυξης». Διευκρινίζεται, πάντως, ότι στην παρούσα φάση ο κ. Ταμβακάκης είναι ανεξάρτητο μέλος και ως εκ τούτου δεν έχει συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της «Πλαίσιο». Η θητεία του νέου διοικητικού συμβουλίου είναι πενταετής.
Από το διοικητικό συμβούλιο αποχώρησαν οι κ.κ. Γ. Λιάσκας, Φ. Καραγκούνης, Ηλ. Κλης και η κυρία Αντιόπη – Άννα Μαύρου.  
 

Money Review

Πηγή

About moneyreview