Home / Προτεινόμενα / Οικονόμου: Κάθε δυνατότητα που δημιουργεί η οικονομία, πάει στην κοινωνία

Οικονόμου: Κάθε δυνατότητα που δημιουργεί η οικονομία, πάει στην κοινωνία

Όλες οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού χαρακτηρίζονται από την αποτελεσματικότητα, την ευστοχία, την αντοχή της οικονομίας και τη δυνατότητα να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περίμετρο, είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στον προϋπολογισμό. «Κάθε δυνατότητα που δημιουργεί η οικονομία, πάει στην κοινωνία. Η κυβέρνηση αυτή όλες τις επιτυχίες της οικονομίας και της ανάπτυξης, δεν τις έχει για να μένουν δείκτες σε Excel. Τις επιστρέφει μέρισμα στην κοινωνία» τόνισε.
«Ο προϋπολογισμός θα σηματοδοτεί το τι μπορούμε να πετύχουμε τη νέα τετραετία με μια κυβέρνηση ισχυρή, συμπαγή, αυτοδύναμη για την Ελλάδα και τους πολίτες. Θα σηματοδοτήσει την πρόθεσή μας να συγκλίνουμε το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων ακόμη περισσότερο με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτό είναι το στοίχημα της νέας τετραετίας. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για τις προτεραιότητες της κοινωνίας. Προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι οι προτεραιότητες της κοινωνίας» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην Ευρωβουλευτή κα Σπυράκη, είπε ότι «ήταν μια δυσάρεστη εξέλιξη και για να μην δημιουργούνται συνειρμοί – γιατί τελευταία μαζεύτηκαν πολλά – δεν έχει καμία σχέση με την περίπτωση της κυρίας Καϊλή». «Αλλά έως ότου αποσαφηνιστεί πλήρως αυτή η υπόθεση – αυτό άλλωστε είναι κάτι που και η ίδια η ευρωβουλευτής, η κυρία Σπυράκη το ζήτησε – ανεστάλη η κομματική της ιδιότητα. Εξ αυτού του λόγου της αναστολής της κομματικής ιδιότητας και μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση, ενώ είχε ανακοινωθεί ότι θα είναι υποψήφια στην Α΄ Θεσσαλονίκης, όσο κρατάει η αναστολή της ιδιότητας, δεν θα είναι υποψήφια», είπε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».
«Είναι μία υπόθεση στην οποία όλοι πιστεύουμε πως η τελική κατάληξη θα δικαιώσει την κυρία Σπυράκη. Έχει να κάνει με ζητήματα στα οποία δεν ήταν πλήρως εναρμονισμένη η συμπεριφορά των συνεργατών της με τις απαιτήσεις του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξηγώντας ότι η ΝΔ κινήθηκε σε μια κατεύθυνση η οποία είναι αυτονόητη, έτσι ώστε να μην δίνεται το δικαίωμα σε πολιτικούς αντιπάλους να σπεκουλάρουν, να κάνουν συγκρίσεις ανόμοιων πραγμάτων, να προσπαθούν να δημιουργήσουν στον κόσμο συνειρμούς και να καλλιεργήσουν μια τέτοιου είδους οργή.

Για τι ζήτημα των παρακολουθήσεων ο κ. Οικονόμου αφού υπογράμμισε ότι η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης και των αρμοδίων αρχών και ότι όποιος θέλει να μην μείνει καμία σκιά, οφείλει να την εμπιστευτεί. «Όποιος με κραυγές και αλαλαγμούς προσπαθεί να εκβιάσει καταστάσεις, να εργαλειοποιήσει, να βγάλει αυθαίρετα συμπεράσματα, μάλλον θέλει να συσκοτίσει και όχι να διαφωτίσει. Στη συντεταγμένη πολιτεία αν εμπιστεύεσαι τους θεσμούς, τους αφήνεις να κάνουν τη δουλειά τους» είπε.
«Πήγε ο κ. Τσίπρας στον κ. Ντογιάκο πριν από μία εβδομάδα. Βγαίνει από τον κ. Ντογιάκο και λέει: “Εμπιστευόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη”. Και στη συνέχεια πηγαίνει στο εξωτερικό και διασύρει τη χώρα και δυσφημεί τη δικαιοσύνη. Την ίδια που είπες ότι εμπιστεύτηκες. Πώς θες να σε πιστέψει κανείς ότι έχεις πρόθεση να αποσαφηνιστεί αυτή η υπόθεση και όχι απλώς να τη συσκοτίσεις;» σημείωσε.
Για την υπόθεση της κ. Καϊλή ανέφερε ότι έχει δύο διαστάσεις: «Πρώτον, ότι σε ένα διεθνές σκάνδαλο είναι εμπλεκόμενη μια Ελληνίδα ευρωβουλευτής. Αυτό δεν είναι για την χώρα τιμητικό, δεν είναι καλό. Το δεύτερο, που είναι εξίσου σημαντικό, έρχεται σε μια στιγμή και σε μια περίοδο που ο ευρωσκεπτικισμός κι ο προβληματισμός για την αποτελεσματικότητα της Ευρώπης και των ευρωπαϊκών οργάνων είναι έντονος στην κοινωνία. Αυτά είναι επικίνδυνα. Κλονίζουν την εμπιστοσύνη του κόσμου και την αποτελεσματικότητα των θεσμών».
Τέλος για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών είπε ότι εκλογές θα έχουμε το 2023, από την ‘Ανοιξη και μετά. «Η κυβέρνηση θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης και θα αναδείξει για μια ακόμη φορά την αποτελεσματικότητα της περιόδου αυτής και τη σύγκριση με την προηγούμενη» ανέφερε.
«Ό,τι και να λένε, ο κόσμος ξέρει. Είδε τον Τσίπρα πρωθυπουργό, τις αυταπάτες, τις κλειστές τράπεζες, τις ουρές, τη φοροεπιδρομή, τους μετανάστες που λιάζονταν, την ανυπόληπτη διεθνώς χώρα. Βλέπει τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό της Ελλάδος να διαχειρίζεται πρωτοφανείς εξωγενείς κρίσεις και την πατρίδα να προχωρά. Ξέρει πως πέρναγε, ξέρει πως περνάει. Δεν υπάρχει ζήτημα και πρόβλημα, που με ενσυναίσθηση, με επαγγελματισμό, με γνώση, με μέτρημα και σοβαρότητα, που ο Μητσοτάκης και αυτή η κυβέρνηση να μην το έχει αντιμετωπίσει. Ο κόσμος ξέρει» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview