Home / Gossip / Νέα στοιχεία για το τροχαίο από την οικογένεια Παντελίδη

Νέα στοιχεία για το τροχαίο από την οικογένεια Παντελίδη

Σε μία νέα βάση στηρίζεται η υποστηριχτική γραμμή της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη, ύστερα από την ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων και των εξετάσεων DNA.

Σε μία νέα βάση στηρίζεται η υποστηριχτική γραμμή της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη, ύστερα από την ολοκλήρωση των τοξικολογικών εξετάσεων και των εξετάσεων DNA.

Ο γνωστός τραγουδιστής εξαντλημένος από τις πρόβες στο νυχτερινό κέντρο «Teatro» που κράτησαν μέχρι τις 2.00 τα ξημερώματα της 18ης Φεβρουαρίου 2016 και έχοντας καταναλώσει αλκοόλ στα όρια της λιποθυμίας είναι αμφίβολο –λένε πηγές από το οικογενειακό περιβάλλον – το κατά πόσο ήταν σε θέση να οδηγήσει.

Δύο είναι τα βασικά στοιχεία, όπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος», πάνω στα οποία θα βασιστεί η υποστηρικτική γραμμή της οικογένειας, που όπως έχει δηλώσει ο νέος της εκπρόσωπος κ. Χαράλαμπος Λυκούδης έχει «ως αποκλειστικό σκοπό την εύρεση της ουσιαστικής αλήθειας».

Το πρώτο στοιχείο είναι ότι ο ακαριαίος θάνατος του Παντελίδη από λαμαρίνα των προστατευτικών κιγκλιδωμάτων επήλθε στην πάνω δεξιά πόρτα του συνοδηγού. Ο δεξιός πλευρικός αερόσακος άνοιξε και φέρει αίμα από τον τραγουδιστή, όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται στο προανακριτικό υλικό. Πηγές από την Τροχαία που έχουν γνώση της υπόθεσης αναφέρουν, πάντως, ότι ο Παντελίδης επειδή δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας μπορεί να βρέθηκε στη θέση του συνοδηγού λόγω της ανατροπής του τζιπ μάρκας Mercedes, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι καθόταν πριν το μοιραίο δυστύχημα στη θέση του συνοδηγού.

Το δεύτερο στοιχείο που αποκαλύπτεται είναι ότι βρέθηκε DNA της 21χρονης Φρόσως Κυριάκου στην κολώνα του οδηγού (σημείο του αμαξώματος ανάμεσα στα εμπρός και πίσω παράθυρα). Εκτός από το σενάριο να ήταν εκείνη οδηγός, στο οποίο δεν δίνουν πολλές πιθανότητες οι αξιωματικοί της Τροχαίας, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο η κοπέλα να άφησε στο σημείο αυτό DNA κατά τη διάρκεια του απεγκλωβισμού της, που έγινε από την πόρτα του οδηγού.

Τα αποτελέσματα από την εξέταση DNA που βρίσκονται στα χέρια των αξιωματικών της Τροχαίας έδειξαν ότι στη θέση του οδηγού υπήρχε γενετικό υλικό μόνο του Παντελίδη και όχι των δύο συνεπιβατών. Η πλευρά της οικογένειας, ωστόσο, υποστηρίζει ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το ποιος καθόταν που στο τζιπ. Και αυτό διότι υποστηρίζεται ότι επειδή ο Παντελίδης οδηγούσε για ημέρες το όχημα είναι φυσιολογικό να είχε αφήσει γενετικό υλικό σε διάφορα σημεία στη θέση του οδηγού. Αντιθέτως –προσθέτει η ίδια πλευρά- αν είχε οδηγήσει για λίγα λεπτά κάποιος άλλος αυτό δεν συνεπάγεται απαραίτητα  ότι θα άφηνε DNA. Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι εγείρουν ερωτήματα για το γεγονός ότι δεν έγινε λήψη δαχτυλικών αποτυπωμάτων από το εσωτερικό του τζιπ που θα μπορούσαν να εξακριβώσουν ποιοι έπιασαν το τιμόνι και το μοχλό των ταχυτήτων.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. απαντά στον «ΕΤ» ότι «ο λόγος που δεν έγινε λήψη αποτυπωμάτων είναι ότι αν έπεφταν οι ειδικές σκόνες στο εσωτερικό του οχήματος δεν θα ήταν δυνατό στη συνέχεια να γίνει λήψη DNA, διαδικασία πολύ πιο αποδοτική για την προανάκριση. Τα στοιχεία που έχουμε από την έρευνα δείχνουν ότι οδηγός ήταν ο Παντελίδης».

Η οικογένεια του τραγουδιστή έχει τους δικούς της πραγματογνώμονες που ερευνούν παράλληλα την υπόθεση και όπως είχε δηλώσει ο δικηγόρος κ. Χαράλαμπος Λυκούδης «το μόνο που θέλουμε είναι να μάθουμε την αλήθεια. Δεν θέλουμε να αποδείξουμε ότι δεν οδηγούσε ο Παντελίδης. Αλλά για να αναπαυτεί η ψυχή αυτού του ανθρώπου είμαστε υποχρεωμένοι να διερευνήσουμε τα πάντα».

Τι έγινε τη μοιραία μέρα

Το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου ο Παντελής Παντελίδης βρισκόταν στο νυχτερινό κέντρο «Teatro» και έκανε πρόβες ενόψει της πρεμιέρας που θα έκανε μαζί με τη Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη.

Από εκεί τελείωσε στις 2.00 τα ξημερώματα και στη συνέχεια πήγε να πιει ποτό στο κλαμπ «Απλά Ελληνικά» στη Γλυφάδα που ήταν το στέκι του. Ο Παντελίδης τηλεφώνησε στις δύο κοπέλες, στη Φρόσω Κυριακού και στη Μίνα Αρναούτη, και κανόνισε να πάει να τις πάρει με το αυτοκίνητο από νυχτερινό μαγαζί στο οποίο βρίσκονταν μέχρι εκείνη την ώρα. Ο τραγουδιστής έκατσε με τις κοπέλες στο συγκεκριμένο μαγαζί και στη συνέχεια πρότεινε να πάνε σε διαμέρισμα στη Γλυφάδα, στο οποίο συχνά συγκεντρώνονταν γνωστοί του Παντελίδη και έπαιζαν χαρτιά. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οι παίχτες κατανάλωναν αλκοόλ, το οποίο επιβάρυνε την κατάσταση του τραγουδιστή που ήδη είχε πιει πριν φτάσει στο διαμέρισμα.

Φεύγοντας από εκεί ο Παντελίδης είχε στο αίμα του –όπως έδειξε η τοξικολογική εξέταση- 2,72 γραμμάρια αλκοόλ ανά λίτρο (το όριο είναι 0,5 γραμμάρια). Σε έναν παράδρομο της λεωφόρου Βουλιαγμένης στο Ελληνικό το τζιπ ανετράπη πάνω στη στροφή. Ο ίδιος δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, όπως και η Φρόσω Κυριακού, ενώ η Μίνα Αρναούτη που καθόταν το πίσω κάθισμα φορούσε κανονικά τη ζώνη της.

Πηγή: thetoc.gr

About Vassilis Batzis