Home / Βίντεο / Μισόλογα και απειλές από τον Σώρρα: «Θα έχεις φορτώματα, μικρέ»

Μισόλογα και απειλές από τον Σώρρα: «Θα έχεις φορτώματα, μικρέ»

Νευρικός και αμήχανος κατέφευγε σε ύβρεις

Εμφανής η ταραχή του στις ερωτήσεις του Αντώνη Σρόιτερ για τη δολοφονία της ψυχιάτρου στη Λαμία – «Υποσχέθηκε» να δώσει 20.000 ευρώ σε κάθε Έλληνα, από τα 2,83 τρισ. που έχει αφού εκλεγεί με αυτοδυναμία – Επίθεση σε εκκλησία και Παραολυμπιονίκες

«Μοίρασε» μπουνιές και κλωτσιές, εκτόξευσε ύβρεις, ανήγγειλε μηνύσεις, σκόρπισε για άλλη μια φορά εκατοντάδες δισεκατομμύρια και υποσχέθηκε 20.000 ευρώ σε κάθε Έλληνα σε περίπτωση που ο φορέας που ηγείται αναλάβει την εξουσία της χώρας.

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα ακούστηκαν από τα χείλη του επικεφαλής της ”Ελλήνων Συνέλευσις”, Αρτέμη Σώρρας ο οποίος στη συνέντευξη που έδωσε στον Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή ”Αυτοψία” απέφυγε να απαντήσει πειστικά για τον εάν υπάρχουν τα 600 δισ. ευρώ, χαρακτήρισε εγκάθετους όσους τον κατηγορούν για τις απόψεις του και τις επαγγελματικές δραστηριότητες του κατά το παρελθόν του, ενώ δεν δίστασε να απειλήσει ακόμα και με ξυλοδαρμό τον δημοσιογράφο.

Με επιθετικότητα, έπαρση και αλαζονεία ο αυτοαποκαλούμενος κροίσος που διατυμπανίζει ότι θα δώσει τέλος στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας εμφανίστηκε στην τηλεόραση του Alpha, προκαλώντας έκπληξη με τη στάση του τόσο εναντίον του δημοσιογράφου και όσων τον κατηγορούν – οι περισσότεροι μάλιστα από αυτούς με αποδείξεις – ότι πρόκειται για ένα άτομο του οποίου τα λόγια κρύβουν μόνο ψέμματα. Όχι μόνο αρνήθηκε να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα, αλλά η νευρικότητα του έφτασε σε σημείο τέτοιο που δεν δίστασε, στο ερώτημα του Αντώνη Σρόιτερ για το εάν μπορεί να του μεταβιβάσει μερικές χιλιάδες ευρώ από την τεράστια περιουσία του, να δώσει την εξής απάντηση: «Εγώ μπορώ αύριο να βάλω για λογαριασμό της Ελλάδας στην τράπεζα ένα 600άρι. Εσενα δεν μπορώ να σου βάλω τίποτα. Χαστούκια, κλωτσίες μπορεί να σε φουσκώσω. Πες μου αν είναι τώρα για σένα να σηκωθώ».

Η απειλή του ξυλοδαρμού όμως ήταν μόνο το… επιδόρπιο στο menu της συνέντευξης. Για αυτό λοιπόν ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο παρουσιαστής της εκπομπής «Αυτοψία» μετά το καλωσόρισμα του στον καλεσμένο του, προσπάθησε να μάθει κάποια στοιχεία από τη ζωή του. Σε ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ για τον τόπο καταγωγής του αλλά και για τα παιδικά του χρόνια συνάντησε την άρνηση του συνεντευξιαζόμενου να του πει το παραμικρό.

«Δεν με τιμά να μιλώ εγώ για τον εαυτό μου. Ας αφήσουμε τους άλλους να μιλούν. Πάντως αυτό που έχω να πω είναι ότι ήμουν πολύ περίεργο και μυστήριο παιδί από ηλικία πέντε ετών». Στη συνέχεια δεν θέλησε να δώσει κανένα στοιχείο για τη βίλα του λίγο έξω από την Πάτρα παρά μόνο ότι χρησιμοποιήθηκε από αυτόν και την οικογένεια για τρία χρόνια, ενώ ανέφερε ότι δεν πιστεύει στην αγάπη κι ότι βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία: «Δεν αγαπάω τίποτα. Δεν υπάρχει αγάπη. Η αγάπη είναι αντικείμενο. Έπρεπε να με πληρώσουν για να πάω μικρός στην εκκλησία. Όταν μου έδιναν χρήματα, τότε πήγαινα».

Και παρότι ο αρχηγός της ”Ελλήνων Συνέλευσις” δηλώνει πολέμιος της Ορθοδοξίας, η οικογένεια του έχει χτίσει ένα ναό στον τόπο καταγώγης τους στη Αχαία ενώ ο ίδιος έχει παντρευτεί με θρησκευτικό γάμο και βάφτισε τα παιδιά του σε εκκλησία. Η απάντηση στη συγκεκριμένη αντίφαση ήταν ότι «πρόκειται για ένα κοινωνικό γίγνεσθαι. Δεν σήμαινε τίποτα για μένα ο τρόπος με τα όποια τελέστηκαν τα μυστήρια».

Η περιουσία των τρισεκατομμυρίων

Στη συνέχεια η συζήτηση επεκτάθηκε στην αμύθητη περιουσία που δηλώνει ότι έχει στην κατοχή του ο Αρτέμης Σώρρας. Αρχικά επιτέθηκε στον παρουσιαστή του Alpha που τόλμησε να τον ρωτήσει πως περιήλθε στην κατοχή του. «Θα μάθεις ποτέ εσύ τι έχω εγώ; Ανάκριση μου κάνεις; Ας έρθει ο εισαγγελέας να μάθει αν θέλει» απάντησε ο επικεφαλής της ”Ελλήνων Συνέλευσις”. Τελικά μετά από αλλεπάλληλες ερωτήσεις του Αντώνη Σρόιτερ αρκέστηκε να πει: «Το πόσο των 2,83 τρισ. προέρχεται από συμβόλαιο που έχω υπογράψει με το αμερικανικό ταμείο. Τα εξακόσια από αυτά τα έχω βάλει στο λογαριασμό της ελληνικής κυριαρχίας. Την ώρα που τα 600 δισ. είναι στην ελληνική κυριαρχία και σε εσένα έχω γράψει χρήματα. Το συμβόλαιο αυτό με την αμερικανική κυβέρνηση είναι νόμιμο και φορολογημένο», είπε στο δημοσιογράφο.

Παρότι ανέφερε το ποσό, ωστόσο ποτέ ο πρόεδρος της ”Ελλήνων Συνέλευσις” δεν δήλωσε για ποιο λόγο υπογράφηκε το συμβόλαιο με το μυθικό αντίτιμο. Τότε ο δημοσιογράφος του Alpha, επικαλέστηκε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται στενός του συνεργάτης να λέει ότι τα 2,83 τρισ. δόθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ διότι αγόρασαν τεχνολογία εξωγήινων από τον Αρτέμη Σώρρα.

Ο άνθρωπος που εμφανίζεται ως λυτρωτής της Ελλάδας, με ζωγραφισμένη τη νευρικότητα στο πρόσωπο του και το πόδι του να τρέμει ανέφερε τότε στον Αντώνη Σρόιτερ: «Βάλε μου το βίντεο να το δω. Αν υπάρχει τέτοιο βίντεο εγώ τα παρατάω από την Ελλήνων Συνέλευσις και φεύγω. Όποιος αναπαράγει τέτοια πράγματα είναι γελοίος. Ο άνθρωπός αυτός που λέτε άλλα είχε πει. Πλέον έχει αποχωρήσει από το φορέα μας γιατί ήταν ένας προδότης».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το πότε υπογράφηκε το πληρεξούσιο μεταξύ του Αρτέμη Σώρρα και της Αμερικανικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Ελλήνων Συνέλευσις απάντησε το 1996, ενώ όταν ο παρουσιαστής του Alpha του ζήτησε περισσότερες πληροφορίες τότε η απάντηση που πήρε ήταν η εξής: «Να βάλετε τα τσιράκια σας να μπουν στην αρμόδια υπηρεσία και να δουν».

Τα χρέη στην εφορία και η μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Στη συνέχεια ο Αντώνης Σρόιτερ αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που θέλουν τον Αρτέμη Σώρρα να μην έχει κάνει φορολογική δήλωση τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζεται να χρωστά στο ελληνικό δημόσιο 12.000 ευρώ. Ο Αρτέμης Σώρρας, αρχίζει να εκνευρίζεται περισσότερο και να μιλά με έντονη επιθετικότητα στο δημοσιογράφο του Alpha. «Πού το ξέρεις εσυ; Ολα αυτά είναι γελοιότητες και προέρχονται από εγκάθετους. Φέρε μου το χαρτί. Δεν ισχύει ότι χρωστάω χρήματα».

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος δείχνει στον καλεσμένο του τη τελευταία φορολογική δήλωση που υπέβαλλε προς την αρμόδια ΔΟΥ των Πατρών, στην οποία αναφέρεται ότι είχε ετήσια εισοδήματα της τάξεως των 20.000 ευρώ και μηδενικές καταθέσεις σε τραπεζικά ιδρύματα. «Δεν είναι δικό μου αυτό. Όποιος έδωσε το χαρτί αυτό το χαρτί είναι κερατάς. Έχει πρόβλημα οικογενειακό, ψυχολογικό και θέμα φύλου. Δώσε μου το όνομά του να του κάνω μήνυση. Αν μου δηλώσεις εσύ ότι το χαρτί είναι δικό μου υπέγραψε το μου τότε εσύ για να κάνω μήνυση σε εσένα».

Και αφού η απειλή για την πρώτη μήνυση ήταν γεγονός δεν πέρασαν λίγα λεπτά μέχρι να επαναληφθεί και πάλι το ίδιο σκηνικό. Αυτή τη φορά ο Αντώνης Σρόιτερ θέλησε να μάθει από τον καλεσμένο του πληροφορίες για τα όσα του καταλογίζει ένας πρώην συνεταίρος του, με τον οποίο στο παρελθόν είχαν δημιουργήσει παιδότοπο στην Πάτρα. Μάλιστα το άτομο που είχε συνεργαστεί τότε με τον Αρτέμη Σώρρα κατήγγειλε στην εκπομπή ”Αυτοψία” ότι έχασε 95.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της ”Ελλήνων Συνέλευσις” απάντησε στο δημοσιογράφο και πάλι με ύβρεις: «Κάνε ό,τι θες. Δεν μπορείς να ακυρώσεις ούτε τις μετοχές της Ανατολής, ούτε τα 600 δισ, ούτε τα 2,3 τρισ. Δεν μπορείτε ρε ζωντόβολα να ακυρώσετε λογαριασμούς και συμβόλαια λέγοντας για παλιές μου γκόμενες κι αν έδωσα χαστούκι σε κάποιον».

Αμέσως μετά ήρθε η δέσμευση του Αρτέμη Σώρρα για άλλη μια μήνυση. Στην απορία του δημοσιογράφου γιατί δεν δίνει τα λίγα χρήματα, μπροστά σ’ αυτά που ισχυρίζεται ότι έχει, προκειμένου να μην… τραβιέται στα δικαστήρια με τον πρώην συνέταιρο του, ο πρόεδρος της ”Ελλήνων Συνέλευσις” απαντά: «Δεσμεύομαι ότι θα σου κάνω μήνυση. Δεν σου απαντώ σε ό,τι με ρωτάς, θα τα δεις όλα στα έγγραφα της μήνυσης μου».

Η υπόθεση της δολοφονίας της παιδοψυχιάτρου στη Λαμία

Αφού ο παρουσιαστής της εκπομπής ”Αυτοψία” είχε… εισπράξει μέχρι εκείνη τη στιγμή δύο μηνύσεις, η συζήτηση γίνεται και πάλι επεισοδιακή όταν επικεντρώνεται στη δολοφονία της παιδοψυχιάτρου στη Λαμία. Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί ο δολοφόνος λίγη ώρα μετά το ειδεχθές έγκλημα φέρεται να έχει τηλεφωνική συνομιλία για 323 δευτερόλεπτα με αριθμό κινητού τηλεφώνου που είναι καταγεγραμμένο στο όνομα του προέδρου της ”Ελλήνων Συνέλευσις”.

Μόλις αναφέρει το συγκεκριμένο γεγονός ο Αντώνης Σρόιτερ, παίρνει την παρακάτω απάντηση από τον καλεσμένο του: «Τσοντοκάναλο το λέει αυτό, όχι η αστυνομία». Στην προσπάθεια του ο παρουσιαστής του Alpha να ηρεμήσει τον Αρτέμη Σώρρα του λέει να μην είναι τόσο ”φορτωμένος” και τότε ο δημοσιογράφος θα λάβει ακόμα μία απειλή: «Ψιτ, ψιτ, ψιτ. Φορτώματα θα έχεις εσύ μικρέ και τώρα γέλα. Και τα φορτώματα θα είναι μεγάλα», του λέει ο Αρτέμης Σώρρας και συνεχίζοντας προσθέτει: «Αν το έχει η αστυνομία αυτό, τότε και θα απαντήσω. Πάντως δεν έχω μιλήσει με το δολοφόνο».

Η αυτοδυναμία, οι παροχές και το μέτωπο με τους Ολυμπιονίκες

Ποσοστό που θα κυμαίνεται μεταξύ 35-37% υπολογίζει ότι θα λάβει ο πολιτικός του φορέας, ο Αρτέμης Σώρρας στις επόμενες εκλογές, τονίζοντας μάλιστα ότι μπορεί να εξασφαλίσει και την αυτοδυναμία. Μάλιστα όπως δήλωσε κατά τη διάρκεια της εκπομπής ανάμεσα στα τρία πρώτα πράγματα που πρόκειται να κάνει εάν λάβει τα ηνία της χώρας είναι να δημιουργήσει πέντε επιτροπές που «θα καθαρίσουν τη βρωμιά από το δημόσιο βίο», θα συγκαλέσει μια «πραγματική Εθνοσυνέλευση» και θα παρέχει «μεγάλες οικονομικές διευκολύνσεις στους πολίτες»:  «Θα μπει ένα Χ σε όλα τα δάνεια καθώς θα πληρωθούν από το δημόσιο κορβανά. Παράλληλα θα δοθούν 20.000 ευρώ σε κάθε ΑΦΜ».

Όσον αφορά τώρα στο μέτωπο που έχει ανοίξει με τους Παραολυμπιονικές και με το θεσμό, ο πρόεδρος των Ελλήνων Συνέλευσις εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά με απαξιωτικό τρόπο εναντίον των ατόμων με ειδικές ανάγκες: «Είναι ύβρις να βλέπεις ανάπηρους να κάνουν παραολυμπιακούς. Οι Παραολυμπιακοί αγώνες προσβάλουν την Αρχαία Ολυμπία. Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει».

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis

Kostas Athanasoulis